Stanovnici Kajzerice traže sanaciju Savskog mosta: ‘Pitanje je trenutka kada se na tom mjestu može dogoditi tragedija’

FOTO: ZaKAJ? Za KAJzericu!

Građanska udruga ZaKAJ? Za KAJzericu želi rješenje za prometne probleme.

Nakon mjeseci uzaludnog čekanja, piše građanska udruga ZaKAJ? Za KAJzericu!, da gradske vlasti odreagiraju i poduzmu nešto vezano za prometni problem na Kajzerici, odlučili su nadležne podsjetiti na isti.

Prvo su predstavili prometni kolaps koji se redovito događa ispred zapadnog ulaza na Velesajam i na križanju Cimermanove i Dolinarove.

U drugom dijelu osvrnuli su se na kružni tok Remetinečka-Riječka u nadi, kako piše udruga, da će se u ovo predizborno vrijeme pokazati volja da se dela nastavljaju sa serijalom.

Osvrnuli su se sada i na treći dio prometnog problema u zagrebačkom kvartu, a riječ je o, kako piše građanske udruga, katastrofalnom stanju Savskog pješačkog mosta.

FOTO: ZaKAJ? Za KAJzericu!
FOTO: ZaKAJ? Za KAJzericu!

Njihov dopis prenosimo u cijelosti:

NASLOVIMA:
– Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet
– novinarima svima –

Poštovani,

Prije godinu dana, točnije 15. travnja 2016. od grada smo dobili dopis vezano za naš upit o sanaciji pješačkog mosta. Iz Ureda za graditeljstvo stigao nam je slijedeći odgovor:

„Povodom Vašeg upita u svezi s održavanjem pješačkog mosta koji spaja Remetinečku cestu i Savsku cestu, obavještavamo Vas da se njegovo održavanje odvija prema ugovoru o redovnom održavanju nerazvrstanih cesta na području Grada Zagreba, putem izvođača radova – trgovačkog društva Zagrebački Holding d. o. o., podružnice Zagrebačke ceste.
Navedenom izvođaču radova naložili smo popravke svih lokalnih oštećenja u svrhu sigurnog i nesmetanog odvijanja prometa.
Za predmetne radove nadležna je Nadcestarija I, Remetinečka cesta 109, stoga napominjemo da se građani za sve pritužbe mogu obratiti direktno njima na tel: 6422-261.“

Kako je u odgovoru elektroničkim putem navedeno da je naloženo da Zagrebačke ceste imaju obvezu popraviti oštećenja interesira nas koja su to oštećenja točno uklonili?

U jedanaest mjeseci niti jedna gradska služba nije uočena u nikakvim radovima na mostu ni na koji način.

Potpornji stupovi i upornjaci čije fotografije prilažemo u privitku su u sve lošijem stanju kao i sami kolnik. Prohrđali rukohvati i nosiva čelična konstrukcija mosta su u katastrofalnom stanju.

Najopasniji dio za sve korisnike su i dalje pješačke staze po kojima nastaju rupe veličine kvadratnog metra. Posljednja je kao i sve prethodne sanirana metalnom pločom koja na tom mjestu služi kao zakrpa. Ljeti su takva mjesta užarena a zimi veoma skliska.

Isto tako na nekoliko mjesta na samom kolničkom dijelu postoje uzdužne pukotine u koje lako upadaju gume od bicikla što je veoma opasno za sve vozače, a pogotovo one najmlađe.

Naočigled je vidljivo da se most raspada i da je pitanje trenutka kada se na tom mjestu može dogoditi tragedija. Da novaca za sanaciju ipak ima vidimo iz primjera Željezničkog mosta koji je svega stotinjak metara istočnije od pješačkog. Upravo će „Hendrix“ pred izbore zasvijetliti kako bi valjda i sva bijeda na pješačkom mostu bila vidljivija ne samo danju nego i noću.

Stanovnici Kajzerice, kao i tisuće drugih pješaka i biciklista koji tak most svakoga dana koriste na tome od srca zahvaljuju.

U nadi skore kompletne rekonstrukcije pješačkog mosta unaprijed zahvaljujemo.

S poštovanjem

Građanska udruga
Zakaj? Za Kajzericu!” stoji u objavi građanske udruge.

>>> Građanska udruga ponovno upozorava gradske vlasti na gorući problem na Kajzerici

>>> Ogroman problem u kvartu Kajzerica: Kružni tok Remetinečka-Riječka

FOTO: ZaKAJ? Za KAJzericu!
FOTO: ZaKAJ? Za KAJzericu!


Komentari