Stanovnica Gajnica: ‘Prijeti nam zaraza zbog vrana i rijetkog odvoza smeća’

FOTO: Facebook/ Gajnice jučer danas sutra

Zagrepčani i vrane nikako na zelenu granu.

Čini se da prorijeđen raspored odvožnje otpada i nije bila najbolja ideja, gotovo godinu dana nakon te promjene građani se i dalje žale, a njihovi problemi sve su veći.

Osim što smeće ispada iz kontejnera, u Gajnicama su problematične i vrane, koje sve to raznesu po kvartu, a stanovnici više ne znaju kome se obratiti. Vrane se ne smije ubijati, a posebno su opasne kada imaju mlade, tada napadaju svakog tko im se približi.

FOTO: Facebook/ Gajnice jučer danas sutra
FOTO: Facebook/ Gajnice jučer danas sutra

“Pravi horor, to vise nije za izdrzat”, napisala je jedna komentatorica u Facebook grupi Gajnice jučer danas sutra.

Njoj je odgovorila autorica objave i fotografija: “Tko nam riješi ovaj sad, već gorući problem s vranama i (ne)odvozom smeća ima moj glas… Ovo je postalo ozbiljan higijenski problem, ne samo u našem kvartu već u cijelom Zagrebu… Ima smeća i vrećica s drekecima razvučenim po svuda po kvartu i po parku gdje nam se igraju djeca i šetaju peseki… Dok ne izbije neka boleština… A neću ni spominjati da su im gnjezda u parku gdje svi uživamo i gdje se djeca igraju, a one kad imaju mlade postanu agresivne… Ako se tko približi ptičima…ne bude to dobro…”

Što poduzeti?

Nikakve agresivne metode ne smiju se poduzimati protiv vrana. Ove ptice u kvartovima se gnijezde jer im je to stalan izvor hrane, jedino što se može poduzeti jest održavanje okoliša oko zgrada – čistim. To stanovnicima nikako nije lak posao kad im smeće kipi iz kontejnera. 

Kod vrana postoji i prirodna kontracepcija, što bi moglo pomoći građanima. Naime, dovoljno je samo lagano promućkati jaja, vrane će ponovo sjesti na njih kao da se ništa nije dogodilo, ali nova ptica neće se izleći.

>>> VRANE IZLUDILE ZAGREPČANE, SVIMA JE DOSTA: Jedni naručuju uklanjanje gnijezda, a drugi prijete prijavama

>>> VRANE OPET NAPADAJU! ‘Doletjela mi je s leđa i pokušala me uhvatiti za tjeme’


Komentari