Stanari Prečkog do petka ostaju bez grijanja

FOTO: mojkvart.hr

Nemaju grijanje nakon što je gradska plinara odlučila promijeniti ventile za plin u stanovima

Stanari u Ulici Josipa Slavenskog od ponedjeljka ne mogu grijati svoje stanove. Smatraju da nisu bili pravovremeno obaviješteni o postupcima gradske plinare jer su obavijest o isključenju plina dobili tek prije nekoliko dana, ali i da radovi na plinskim instalacijama u ovo doba godine nisu potrebni, piše Radio Sljeme.

“Morali smo nabaviti grijalice električne, kupovati gotovu hranu iz trgovine, ovih dana živimo kao na sjevernom polu”, kazao je jedan od stanara za Radio Sljeme. Drugi smatra kako se ne mijenjaju ventili nego se mijenja cijeli sklop nepotrebno.

Međutim, predstavnik stanara ističe da su stanari sami krivi što nisu obaviješteni, jer kako tvrdi nisu se odazvali sastanku na kojem se raspravljalo o ovoj temi:“Ti stanari koji nisu obaviješteni nisu se odazvali na sastanak koji smo imali, a morali smo povećati pričuvu jer u desetom mjesecu nismo imali dovoljno novca da platimo promjenu ventila.”

Gradska plinara u odgovoru za Radio Sljeme zaključila je kako je redovitim ispitivanjem plinskih instalacija koju provode utvrđeno da se ventili na spornoj adresi moraju promijeniti.

Tako će stanari do petka, kada će radovi završiti, biti bez grijanja i tople vode.


Komentari