SMETLIŠTE U DVORIŠTU: ‘Ne možemo otvoriti vrata ni prozore da nam ne uđu štakori’

Zagrebancija

Vlasnica dvorišta ne živcira se previše zbog smeća.

U V. Kozari putu imaju problema zbog otpada. Naime, tamo se nalazi privatno dvorište u kojem ima svega od glomaznog otpada, ostataka hrane do sitnih vrećica otpada.  Susjedi se već godinama bore s ovim hororom, ne znaju je li smard teže podnositi ljeti ili zimi, a boje se i zaraze. 

“Imam bolesno unuče i zamislite kako mi je pustiti ga da se igra u blizini ovoga rugla. Mi ne možemo otvoriti prozore i vrata da nam ne uđu štakori. Preko ljeta se na ovom ruglu skupljaju muhe i komarci. Prežalosno “, rekla je ogorčena susjeda.

Druga susjeda, pak, nada se da će smrad biti podnošljiviji kada dođe zima, ali svjesna je da to nje rješenje problema.

“Bio je nekoliko puta i komunalni redar, ali ne može im ništa dok sami ne riješe, a to očito ne misle nikada jer ovaj užas stoji već nekoliko godina”, kazala je ona.

Vlasnica dvorišta u kojem se gomila smeće ne vidi neki veliki problem u tome, a govori i kako su njena vrata uvijek otvorena, a problema sa štakorima nema. Kako kaže, smeće će ukloniti, ako ne do nove godine, onda do proljeća.

“Pa sad… ne znam ni ja kada bi se to moglo ukloniti. Ma nema ništa od toga što pričaju susjedi, u mene su uvijek vrata otvorena. Da postoje neke životinje, prvo bi meni ušle u kuću. Ja koliko vidim nema ništa. Je, ružno je i treba se riješiti. Čekamo kamion koji bi to pokupio. Sad ne znam kada, a u proljeće sigurno”, rekla je vlasnica dvorišta.

Susjedi s nestrpljenjem čekaju zimu i hladnoću jer ljetne temperature navlače smrad i štetočine. U ovom slučaju komunalni redar mora odrediti datum do kojeg se problem semća mora riješiti, piše Zagrebancija. 


Komentari