Skupili potpise za dvije peticije: Ogorčeni stanovnici Sigeta spremaju se na odmazdu poput one na Savici

FOTO: wikipedia.org / Slikoviti prikaz

Kažu da neće dati Siget.

Zagrebački Siget se, izgleda, nalazi u problemima s kakvima se još nedavno suočavala Savica. Naime, nasuprot male benzinske pumpe, kažu građani, planira se izgraditi poslovni kompleks nasuprot male benzinske pumpe između ulice Siget i Froudeove ulice.

Osim toga, stanovnike Sigeta, ali i ostale građane naljutila je utrka Brzi i žestoki zbog buke, ali i zato što se tada zatvara Avenija Dubrovnik.

Sukladno tome, stanovnici Sigeta odlučili su pokrenuti dvije peticije.

Peticija protiv poslovnog kompleksa urudžbirana je zajedno s peticijom za izmještanje utrke Brzi i žestoki, kako bi, kazali su nam organizatori peticije, mogla krenuti u proceduru što prije jer javni natječaj završava 21. srpnja, a sjednica MO Sigeta bila je 7. srpnja i neće je biti do rujna.

Odaziv je, tvrde, velik i u vrlo kratkom vremenu prikupili su dosta potpisa.

“Ljudi su ogorčeni. Ako se već treba rušiti zelena površina, onda zahtijevaju da se izgradi ili tržnica ili biblioteka s parkom, s obzirom na to da Siget, a uz njega ni Trnsko ni Sopot, nemaju knjižnice”, tvrde organizatori, koji su ustvrdili da neće dati Siget i da se spremaju na odmazdu poput Savice.

Peticija za izmještanje utrke Brzi i žestoki

“Mi smo predstavnici građana u naselju Siget i pokrenuli smo 1. srpnja 2017. godine skupljanje potpisa za dvije peticije. Peticija za izmještanje utrke Brzi i žestoki, koja se već drugu godinu godinu zaredom održava na lokaciji Avenija Dubrovnik, od križanja s ulicom Većeslava Holjevca do križanja s naseljima Trnsko i Kajzerica.

Cijeli vikend, počevši od subote 3. lipnja od 6 sati ujutro pa sve do nedjelje 4. lipnja navečer do 20 sati, mi stanovnici naselja Siget i Trnsko izloženi smo 48-satnoj glazbi iz zvučnika, buci motora i automobila. Napominjemo da buka koja se proizvodi posebno utječe na najmlađe i najstarije stanovnike te teško bolesne osobe. Stava smo da se takve utrke ne bi trebale održavati unutar naselja te držimo da Grad Zagreb ima primjerenije lokacije za ovu vrstu manifestacije”, kazali su nam stanovnici Sigeta.

Peticija protiv izgradnje poslovnog kompleksa između ulice Siget i Froudeove ulice

Kako tvrde organizatori peticija, izgradnjom poslovnog kompleksa na predviđenoj lokaciji doći će do još veće prometne zagušenosti na križanju u Froudeovoj ulici, okolnim ulicama Siget i Sortina, kao i ostalim ulazima i izlazima iz naselja Siget.

“Parkirališna mjesta su već duži niz godina ozbiljan problem u naselju, koji će se predloženom izgradnjom samo dodatno pogoršati, čime će se samo dodatno sniziti kvaliteta života stanovnika naselja. S druge strane, stanovnici su se izjasnili da bi na tom mjestu rado vidjeli dugo obećavanu tržnicu na kojoj bi svoje proizvode mogli plasirati lokalni OPG-ovi ili dobro uređenu Biblioteku.

Potpise smo skupljali tri dana, htjeli smo i duže s obzirom na veliku zainteresiranost građana, ali smo peticije morali ranije urudžbirati radi održavanja sjednice MO Siget, kako bi što prije krenule u proceduru, s obzirom da je slijedeća sjednica tek u rujnu, a javni natječaj za poslovni kompleks završava 21.7.2017.god. Prikupili smo 528 potpisa protiv izgradnje poslovnog kompleksa i 497 potpisa za izmještanje utrke“, stoji u njihovom pismu.

Potpisivanje peticija organizirali su Gordana Pasanec i Tomislav Vukoja, koji ujedno rade na osnivanju Udruge građana Sigeta.


Komentari