Sjećanja iz Gajnica: ‘Kao škvadra smo palili šibice iza tri famozna nebodera’

Osobno nikad neću zaboraviti puno anegdota iz ulica u Gajnicama iz svog djetinjstva.

Gajnice su kvart koji je svoj puni mah gradnje i useljavanja imao 70-ih godina, a prije toga su bile samo velike površine obradive zemlje. U “novije” vrijeme sve više Zagrepčana preferira Gajnice kao jedan od omiljenih kvartova zbog njegove izdvojenosti od užeg gradskog središta, pa samim time pruža svakodnevni mir koji nam je u današnjem načinu života neophodan. Ovaj kvart pruža prekrasno iskustvo vožnje biciklom uz obogaćeno čisto zelenilo sa ispreplitanim stazama, a moguće su i ostale rekreacijske aktivnosti s obzirom na čistoću kvarta.

Osim svoje pozicije nužno je izdvojiti kako je većina ljudi u Gajnicama sretna i izuzetno pristojna (uvijek ima izuzetaka), a kulturološki razvoj u području umjetnosti također je impresivan uzevši u obzir kako iz Gajnica potiče jedan od najslavnijih kultnih rock bandova Hladno pivo, kao i mnogi drugi. Po svom kulturnom razvitku Gajnice su uvijek bile napredne i inovantne u svakom pogledu, a osobito zbog kulturnog centra koji je stalno aktivan u pružanju zanimljivih sadržaja svojim sugrađanima.

Osobno nikad neću zaboraviti puno anegdota iz ulica u Gajnicama iz svog djetinjstva.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Kad smo prvi puta kao škvadra palili šibice iza tri famozna nebodera, a zbog infrastrukture smo se mogli skrivati da nas stariji ne skuže, pa smo preko ljetnih praznika znali uletavati preko niskih ograda u dvorišta raznih vrtića jer su imali najbolje tobogane. No, dobitno sjećanje koje nikad neću zaboraviti je definitivno prva vožnja biciklom te “stapljanje” zajedno s drvetom na kraju bicikliranja.[/box]

Upravo ovaj kvart zadovoljava većinski profil ljudi, od obiteljih i samaca do studenata i starijih ljudi. Kvart je pun vrtića, škola i lijepo uređenih parkova, savršen i za one željne samačkog života zbog oaze mira, dobre povezanosti linija gradskog prijevoza, blizine prodavaonica i tržnica, ali i visoko kvalitetne i opskrbljene ambulante.


Komentari