S JEDNE STRANE ULOŽENI MILIJUNI, A PREKO PUTA OKUPLJALIŠTE BESKUĆNIKA: Koju nam poruku šalje Radnička cesta? (FOTO)

Radnička se proširuje doslovno svake godine, ali napuštene objekti koji su postali dom velikom broju beskućnika, kao da nitko ne vidi…

Dobro je poznata ona stara kako medalja ima dvije strane pa upravo spomenuta izreka, vrlo slikovito opisuje priču jedne od najpopularnijih zagrebačkih ulica. Riječ je naime o Radničkoj cesti koja je posljednjih godina, postala pravo poslovno središte gdje su svoja predstavništva smjestile i neke od prestižnih američkih kompanija. O velikoj popularnosti noćnih klubova koji se nalaze na spomenutoj adresi ne treba previše govoriti, međutim samo nekoliko koraka dalje od ovog naizgled, modernog zagrebačkog, točnije elitnog poslovnog središta, nalazi se jedna sasvim druga priča.

4763

Dok jedni ručaju u elitnim restoranima, drugi preko puta traže besplatan parking, a pokoji beskućnik mjesto za sakriti se od kiše ili jednostavno prespavati…

4777

4781

”Ovo je prava slika grada Zagreba, s jedne strane luksuz, sve sređeno do najmanjeg detalja, a s  druge strane dio grada koji kao da nitko ne vidi. Ne znam zašto se ovo događa u našem gradu, sve se radi na pola i površno i sram me kako sve ovo zajedno izgleda”, kazao nam je jedan od stanara Radničke koji svjedoči da se upravo u ovim napuštenim objektima skupljaju beskućnici, ali nađe se i pokoji ”sumnjivac”.

Prema riječima tamošnji stanara, upravo se ovaj zapušteni dio Radničke, koristi i za besplatan parking.

4783

>>> PRIČA O GRADSKIM RUGLIMA SE NASTAVLJA! Možete li vjerovati da se ovaj skvot i zapuštene garaže nalaze u samom centru Zagreba? (FOTO)

4780

Svi znamo tko se skuplja na ovakvim mjestima, ovo izgleda strašno, ali nije to samo tako kod nas, ovakvi apsurdi su čest prizor u Zagrebu”, nastavlja naš sugovornik.

Zašto Grad ni u ovom slučaju nije prvo izdvojio novac za kompletno uređenje ovog djela Zagreba jer novac za njegovo uređenje, očito se unaprijed planirao jer naime, upravo su proširenje Radničke ceste i gradnja nadvožnjaka iznad željezničke pruge te kompletna sanacija Radićeve ulice – najveći projekti koje Grad namjerava realizirati ove godine.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Podsjetimo kako se na navedenoj adresi nalazi i američki hotelski lanac Hilton, a cjelokupna investicija prema nekim procjenama vrijednost samo djela ove poslovne četvrti (hotel Hilton u sklopu kojeg je i neboder od 17 katova u kojem se smjestio niže kategorizirani Hiltonov brend DoubleTree), iznosi čak 600 milijuna kuna.[/box]

Uskoro niče i novi sportski centar?

Poslovno-sportski centar s dvoranama za mali nogomet, tenis te bazenima i saunom – sve to trebalo bi se raditi također na području Radničke cesta, točnije južno od križanja sa Slavonskom avenijom, pisao je Večernji list. 

Od sportskih sadržaja najzanimljiviji za taj dio grada bit će bazen dimenzija 7,5 sa 15 metara, uz saunu na 95 kvadrata, a uz sportske sadržaje bit će i restoran i caffe bar, teretana, dvorana za aerobik te šest apartmana površine oko 40 kvadrata. Riječ je o prvom važnijem projektu duž Radničke južno od Slavonske koja je gotovo neizgrađena.

4773

Riječ je o projektu koji planira graditi tvrtka Euro daus iz Splita, koja je za raspisivanje javnog arhitektonskog natječaja nedavno dobila i odobrenje gradske vlasti.

[googlemap src=”https://www.google.hr/maps?q=radni%C4%8Dka+cesta&ion=1&espv=2&bav=on.2,or.&bvm=bv.98717601,d.bGg&biw=1920&bih=911&dpr=1&um=1&ie=UTF-8&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAmoVChMIkp-BzJGAxwIVRhAsCh1sQQ1q” width=”” height=”” align=””]


Komentari