Provjerite kako će izgledati bazen na Sveticama i što se sve planira otvoriti (FOTO)

Jurica Galoic/PIXSELL

Sredinom travnja bazen na Sveticamanakon sedam godina gradnje napokon će otvoriti svoja vrata Zagrepčanima.

Olimpijski bazen već je provjeren i u tijeku je čišćenje, a 20. ožujka kreće i njegovo završno punjenje s dvije i pol tisuće kubika vode.

”Nakon punjenja bazena potrebno je nekoliko dana da se voda zagrije i pripremi za kupanje, a potom ide na analizu. Nakon grijanja vode, pak, provjeravamo i vlažnost zraka te prozračivanje”, kazao je Mihovil Mikić iz tvrtke Zagreb Montaža, koja je glavni izvođač radova na prvome bazenu u istočnom dijelu grada, piše Večernji list. Vrijednost projekta kod ugovaranja bila je 79 milijuna kuna, a s obzirom na neke dodatne radove, konačna cijena znat će se kad se kompleks bude otvarao.

04.03.2016., Zagreb - Zavrsni radovi na bazenskom kompleksu Svetice. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Na krovu iznad svlačionica završavaju se tereni s umjetnom travom za stolni tenis, mali nogomet i košarku, dok će vani uz bazen posjetitelji moći igrati odbojku na pijesku ili pak partiju šaha s velikim figurama, a za najmlađe je predviđeno dječje igralište. Naime, ondje se nalazi i ploha s prskalicama po uzoru na toplice,a ispod tribina je drugi dio kompleksa, gdje će se također nalaziti pult za prijavu, a oni koji žele ondje će odlaziti u solarij, jacuzzi, saune ili na masažu. Na raspolaganju će biti i mali bazen s ledenom vodom. Ispod saune, u podrumu se završava i veliki prostor za teretanu i fitness dvoranu.]

Neslužbeno se doznaje kako će ga na dan otvaranja, što bi trebalo biti oko 20. travnja, građani moći isprobati besplatno.

Sadržaji će se najvjerojatnije dati u najam, kao i kafić koji će biti uz tribine na otvorenoj etaži. Kafić će imati i terasu s drvenim podom s pogledom prema parku Maksimir.

04.03.2016., Zagreb - Zavrsni radovi na bazenskom kompleksu Svetice. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL
[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Kompleks se sastoji od velikog olimpijskog bazena (50 metara dužine, 25 širine, 2,2 metra dubine), malog bazena za rasplivavanje(25×13,7×1,4m) te bazena za obuku plivača i djecu (8x6x0,4 do 0,8m).[/box]


Komentari