Priključite se planeti i pomozite joj u globalnoj akciji čišćenja

Udruge Biom i Sindikat biciklista pozivaju sve željne čišćeg i ljepšeg svijeta da im se i ove godine pridruže na petoj po redu akciji čišćenja otpada „Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš!“, koja će se u organizaciji Bioma održati u subotu, 21. rujna 2019. na lokaciji Blato. U sklopu akcije bit će organizirano edukativno predavanje i promatranje ptica za sve sudionike.

Milijuni ljudi u 150 zemalja ujedinit će se 21. rujna u najvećoj civilnoj akciji u povijesti čovječanstva kako bi očistili našu planetu. Volonteri i organizacije zajedno će skupljati otpad s plaža, rijeka, šuma i ulica. Val čišćenja započet će na Novom Zelandu i završiti 36 sati kasnije na Havajima.

Pokret je rođen prije 10 godina u Estoniji, kada je 4% stanovništva, za svega nekoliko sati, očistilo cijelu zemlju od ilegalno odbačenog otpada. To je potaklo ljude širom svijeta da slijede primjer s istom ambicioznom formulom “jedna zemlja, jedan dan”. Ciljevi pokreta su i podizanje globalne svijesti i provođenju trajnih koraka za zaustavljanje globalne epidemije otpada.

Akcija će započeti okupljanjem u 9:00h na lokaciji uz nasip, ispod nadvožnjaka Jadranske avenije, do kojeg se dođe skretanjem sa stare Karlovačke ceste. Dio opreme za čišćenje bit će omogućen, ali vas organizatori mole da ponesete svoje rukavice, odjeću i obuću prikladnu za čišćenje otpada i što je najvažnije, dobru volju!

Kako bi znali na koji broj volontera računaju i da mogu pripremiti potrebnu opremu, mole da se prijavite putem prijavnice. Za prijavljene volontere pripremit će osvježenje. Ukoliko im se odlučite pridružiti u posljednji čas, molimo pobrinite se za hranu i piće.


Za više informacija posjetite njihove Facebook i web stranice. Hvala što brinete za okoliš!

Komentari