‘PREVENCIJA INFEKCIJA DIŠNIH PUTEVA DJECE’: Predavanje uz diskusiju o cijepljenju

Facebook

Predavanje o zdravlju djece.

Vijeće mjesnog odbora „Antun Mihanović“ u suradnji s Vijećem gradske četvrti Trešnjevka sjever, Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Centrom za kulturu Trešnjevka provodi ciklus predavanja pod nazivom „Trešnjevka za djecu“ o zdravlju djece na području Trešnjevke

Drugo predavanje iz navedenog ciklusa predavanja i video projekcija održati će se u Centru za kulturu Trešnjevka,Park Stara Trešnjveka 1, Zagreb, 21.1. 2016., četvrtak od 18 h na temu “Prevencija infekcija dišnih puteva djece” – gost predavač Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, primarijus, specijalist pedijatar.

Facebook
Facebook

“Infekcije dišnih puteva djece predstavljaju najčešći zdravstveni problem s kojim se susreću roditelji, pedijatri i djelatnici predškolskih ustanova. Veća učestalost se javlja u skupinama djece u gradskim središtima i u djece koja pohađaju kolektiv. Mogućnosti prevencije su raznovrsne – od jednostavnih, no vrlo učinkovitih, mjera osobne higijene, prostornih uvjeta i boravka na svježem zraku, do mjera zaštite cijepljenjem. U kratkom pregledu će biti prikazana cjepiva koja se koriste u redovitom i neobaveznom programu imunizacije.

Svjedoci smo velikih previranja kada je riječ o cjepljenju, kao i vrlo snažnog antivakcinalnog pokreta. Stoga će se na tribini pokušati objasniti što o tome kaže struka i znanost te kako čovjek koji se time bavi u praksi gleda na spomenuta pitanja.

Na kraju će biti prikazano dojmljivo video svjedočanstvo roditelja kojim se upozorava na moguće posljedice necijepljenja.”, poručili su organizatori.
Predavanje i diskusija namijenjeni su roditeljima. Ulaz je besplatan.

Više informacija na + 385 1 3027411, + 385 91 3027415, [email protected] / www.cekate.hr


Komentari