PRAVA ATRAKCIJA: U ovim terminima pogledajte žive jaslice u Španskom

U Španskom se već četvrtu godinu organiziraju žive jaslice i predstavu uprizorenja Isusovog rođenja.

Župa blaženog Ivana Merza Špansko u Zagrebu od Badnjaka 24. do blagdana Svete Obitelji koji je u nedjelju 27. prosinca uprizoruje četvrte tradicionalne žive božićne jaslice pod nazivom “Rođenje Isusovo u Španskom”.

žive jaslice 1

Na samom rubnom dijelu župe i naslja Špansko (križanje Zagrebačke avenije i Zagrebačke ulice), sami župljani, uz materijalnu pomoć dobrih ljudi, započeli su izgradnju pravog malog Betlehema. Time već svim prolaznicima ovim dvjema zagrebačkim prometnicama, a i svim ljudima dobre volje, pokazuju koliko ljubavi, radosti, dobrote i zajedništva daruje maleno Djetešce rođeno u štalici. Tu ljubav, radost, dobrotu i zajedništvo župljani žele podijeliti sa svima koji će posjetiti Betlehem i sudjelovati u “Rođenju Isusovom u Španskom”.

žive jaslice 2

Isus, Marija i Josip, koje utjelovljuje jedna obitelj iz župe sa svojim djetešcem, anđeli i zvjezdice, pastirice i pastiri, uz čitače i župni zbor mladih, za sve posjetitelje pripremili su 25., 26. i 27. prosinca s početkom u 18 sati scensko uprizorenje “Rođenja Djetešca”.

“Rođenje Isusovo u Španskom” bit će sigurno najradosnije i najzanimljivije najmlađima. Pozivamo sve ljude dobre volje, posebno roditelje s malom djecom, da dođu i da se zajedno radujemo Isusovu rođenju.2, poručili su.

PLAKAT_BOZIC2015_original

Jaslice će se moći svakodnevno razgledati od 24. do 27. prosinca od 10 do 20 sati. Osim razgledavanja jaslica i igranja sa životinjama djeca će imati priliku sudjelovati i u radionicama. Radosno vas očekujemo.


Komentari