Povodom nadolazećeg fašnika u Gradskom kazalištu Trešnja pripremaju zabavni i edukativni sadržaj za djecu

FOTO: Press

U zagrebačkom Gradskom kazalištu Trešnja po prvi puta će se održati program Fašnik u Trešnji, u subotu 10. veljače. Na rasporedu su dvije radionice, te predstava A je to.

Veseli mađioničar Petrek okuplja mađioničarsku družbu Trešnji! Polaznici radionice Veseli mađioničar moći će naučiti tajne izvođenja trikova. Cilj radionice je pomoći djeci da se oslobode straha od javnog nastupa, a namijenjene su djeci od 7 do 9 godina. Na početku radionice polaznici će na pozornici kazališta Trešnja položiti mađioničarsku zakletvu, a na kraju će prezentirati trik, te će sve rekvizite moći ponijeti kući. Radionice će se održati  u terminu od 15,30 do 16,45 sati u suradnji s Centrom inovativne edukacije.

Učiteljica mentorica Iva Zeljko pomno odabire zabavne i kreativne radionice koje su prilagođene uzrastu djece polaznika. Cilj radionice Maske mogu sve je sudjelovati u kreativnom procesu, upoznati se s fašničkom tradicijom te podučiti djecu raznim likovnim tehnikama. Termin održavanja je od 15,45 do 16,45 sati, a namijenjene su djeci od 5 do 10 godina. Radionica će se održati u novouređenoj igraonici kazališta Trešnja.

Po završetku radionica, u 17,00 sati, na daske kazališta Trešnja stižu najsmotaniji i najsimpatičniji prijatelji Pat i Mat. Predstava A je to nastala prema poznatom animiranom serijalu oživljava ponešto zaboravljene vrijednosti, kao i „uradi sam“ duh kojega je nekoć bilo posvuda.

Više o radionicima i prijavama možete pronaći ovdje.


Komentari