APEL STANOVNIKA GAJNICA: ‘Učinite nešto prije nego se tragedija ponovi’

Smrt djevojčice pod kotačima neopreznog vozača u Blatu očito nije dovoljna da se pokrenu hrvatske institucije. Mještani zagrebačkih Gajnica već 22 godine upozoravaju da im djeca bez nogostupa svakodnevno riskiraju život na putu do škole. Do sada jedino što su dobili jesu prazna obećanja, prenosi Dnevnik Nove TV.

Cestom bez nogostupa osnovnoškolci iz zagrebačke Karažnikove ulice moraju svakodnevno u školu, a građani Gajnica već godinama bezuspješno upozoravaju na ovaj problem.

U opasnom slalomu među vozilima na putu do škole stradala je i kći Edine Postružin koja već 22 godine piše dopise i upozorava na problem, ali ništa se nije učinilo po tom pitanju. “Dva auta su se mimoišla. Sa retrovizorom pokupilo starije dijete, nije ni stala i u principu ruka je bila plava mjesec dana”, kazala je gospođa Edina.

Na pitanje kada bi problem mogao biti riješen gradonačelnik Milan Bandić nije imao odgovor.

“O tome ćemo na licu mjesta. Imate li još pitanja?”, rekao je Bandić, a na pitanje hoće li to biti u dogledno vrijeme, odgovorio je: “Bit ćete na vrijeme pozvani”.

Inga Osrečak, članica vijeća roditelja osnovne škole Dragutin Domjanić iz Gajnica imala je poruku za gradonačelnika Bandića:

“Gradonačelniče, mi više ne želimo slušati lažna obećanja, želimo da se naš problem riješi još jučer. Ne danas, niti ne sutra. Ono što mi tražimo je konačno rješenje za ulicu Karažnik. Jednostavno trebamo prekinuti strah roditelja”, rekla je Osrečak.

Struka: ‘Nedovoljno se vodi računa o sigurnosti’

Prometni stručnjak Rajko Horvat rekao je kako je cesta vrlo opasna za pješake i da je upravo ova cesta dokaz da se nedovoljno vodi računa o sigurnosti cestovnog prometa i ulaže u sigurnost.

Smatra da bi ad hoc rješenje trebalo biti usmjeravanje prometa kao jednosmjernog prometa. Napominje i kako bi se trebao napraviti elaborat koji bi odredio kako da se poveća sigurnost na tom području.


Komentari