Pismo čitateljice: ‘Djeca nam žive uz legla štakora, a bazen kojeg je Bandić izgradio neupotrebljiv je’

FOTO: Čitateljica / Zagreb.info

Problemi u Sesvetskom Kraljevcu za koje vlasti, izgleda, ne mare.

Zagrebački kvartovi na dnevnoj se bazi suočavaju s mnogobrojnim problemima na koje odgovor ne dobivaju, a ako ga i dobiju, površan je, štur, rješenja nema i problem odlazi u zaborav.

S problemima već jedno vrijeme suočava Sesvetski Kraljevec.

Naime, obratila nam se čitateljica koja je  kao prvi problem predstavila autobusno okretište Sesvetski Kraljevec na kojem silaze učenici i djelatnici OŠ Iver koji putuju ZET-ovim busom. Vozači putnike i učenike ostavljaju na dijelu na kojem je nogostup i na kojem se, kad pada kiša, nakuplja voda. Pritom, kaže čitateljica, ne misle na djecu i ostale putnike koji u tim slučajevima iz autobusa izlaze direktno u vodu.

Nadalje, čitateljica je ukazala na to da je okretište puno korova, smeća i štakora, stoga samim time postoji mogućnost zaraze učenika i stanovnika naselja Iver.

‘Obrušila’ se i na Bandića za kojeg je kazala da je Iver i bazen za poduku plivanja učenika iskoristio u svrhu samopromocije jer taj bazen – nije funkcionalan i upotrebljiv.

Njezino pismo prenosimo u cijelosti:

Smatram neprihvatljivim da naši učenici, kada pada kiša, izlaze iz autobusa direktno u duboku lokvu vode. Vozači rijetko staju na dijelu na kojem je nogostup i na kojem se voda ne nakuplja. Njima je jednostavnije da ne moraju micati autobus kada su ga već jednom parkirali. Na djecu i ostale putnike pritom ne misle.

Nadalje, samo je okretište puno korova, smeća i štakora. Usred dana osobno sam vidjela štakora kako gmiže pokraj postavljenog zahoda na samom okretištu, a učenici su rekli da su vidjeli štakora kako izlazi iz kante za smeće.  Vrlo često vide se pregaženi štakori na cesti koja vodi prema školi koje danima nitko ne miče. Taj prizor je odvratan, a o mogućnostima zaraze učenika, djelatnika škole te stanovnika naselja Iver. Očevidaca tih prizora ima još. Naravno, svjedoci su i svi stanovnici naselja Iver te učenici i djelatnici škole koji putuju ZET-ovim autobusom. Inače, cijeli je kanal uz cestu od okretišta prema školi pun štakora. Stanovnici toga dijela Sesvetskoga Kraljevca navodno su kontaktirali s nekima od institucija i upozorili ih na problem, ali ništa se nije promijenilo niti pomaklo nabolje, a problem nije beznačajan, nadam se da to uviđate.

Glasačko tijelo toga dijela grada dosad je bilo iznimno naklonjeno sadašnjem gradonačelniku pa će Vam ovo moje pismo možda biti poticaj da nešto u tom smjeru promijenite jer mi se čini da sve ostaje na pustim obećanjima dotičnoga.

Naravno, kad je trebalo otvoriti bazen u svrhu samopromocije, gradonačelnik je došao i to ranom zorom, u 6:30 ujutro. U izvješću o tom događaju nitko nije spomenuo ironičan podatak da je bazen predubok za poduku plivanja učenika škola u Sesvetskom Kraljevcu pa oni na poduku autobusom odlaze na druge gradske bazene iako im je ovaj doslovno pred nosom. Rampa, koja bi se u bazen trebala ugraditi da bi on postao pogodan za obuku plivanja školske djece, preskupa je pa se od tog projekta odustalo“, kazala je ogorčena čitateljica, koja nam je, što se tiče okretišta u Sesvetskom Kraljevcu, priložila i fotografije.

Vezano uz autobusno okretište javili smo se ZET-u, te Sportskim objektima vezano uz bazen kako bismo dobili odgovor je li se od projekta odustalo trajno ili će se ipak naći sredstva i za rampu. Odgovor nismo dobili do zaključenja članka.


Komentari