Peticije stanara nisu uspjele: Evo tko je sve u Vijeću glasao za naplatu parkinga u Španskom

FOTO: Tomislav Palac / ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO

Vijeće je glasalo 10:9 ZA uvođenje naplate

Prije desetak dana postavljeni su automati za naplatu parkiranja u ulicama Antuna Šoljana i Vilima Korajca u Španskom. Stanari su se odmah dignuli na noge i prosvjedovali protiv odluke koja je provedena, kažu, bez njihova znanja. Ponadali su se da su uspjeli u svojoj pobuni jer su im iz Grada već idući dan obećali da ipak neće morati plaćati parking i da će maknuti postavljene automate. No, neugodno ih je iznenadila najava gradonačelnika Milana Bandića koji je u srijedu rekao da želi uvesti plaćanje parkiranja u cijelom gradu, što znači i u njihovim ulicama.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, upravo će spomenute ulice u Španskom biti među prvima u ovom gradonačelnikovu pilot-projektu, koji počinje od 1. studenoga.

U njihovu slučaju naplata je samo odgođena, no to nije bio slučaj u dijelu Trešnjevke između Hruševečke ulice s dijelom Stubičke ulice i Ulice Jurja Andrassyja na sjeveru, Selske ceste na istoku, Baštijanove ulice na jugu te Vitezovićeve ulice na zapadu, gdje je Grad 12. listopada uveo naplatu parkinga.

Peticije su krenule i u Španskom, gdje je na sjednici Vijeća Gradske četvrti u ponedjeljak 23. listopada dodana sljedeća točka dnevnog reda: Zaključak o naplati parkiranja na lokaciji Šoljanova – V. Korajca

“Unatoč peticiji stanara, Vijeće je glasovalo 10:9 ZA uvođenje naplate, i to redom (u zagradama je navedena lista s koje je osoba ušla u Vijeće):

ZA: Željko Jeger (Bandić), Zdravko Barešić (HDZ), Anita Bešić (NLSŠ), Marko Milanović Litre (NLSŠ), Gordana Osman (Bandić), Zoran Šplajt (HDZ), Stipe Čular (Bandić), Domagoj Duvančić (HDZ), Dominko Filipović (Bandić), Vlado Kovačević (HDZ).

PROTIV: Antonela Konjevod (MOST), Tomislav Palac (MOST), Vladimir Andrić (NLSŠ), Ana Borčić (SDP), Slaven Imre (SDP), Davor Stanković (SDP), Mojmir Šoić (SDP), Ana Tomić (ŽZ), Ivan Zelenić (ZG je naš).

Kakva je vjerodostojnost vijećnika koji su unatoč peticiji stanara glasovali ZA? Za koga, za čije su interese glasovali, koga zastupaju i zašto?!” zapitao se Josip u grupi ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO.


Komentari