Park na Savici: Bandić tvrdi da je samo 103 ljudi protiv uređenja, iz Inicijative skupili 1200 potpisa

FOTO: Facebook / Savica ZA park

Još uvijek se ne zna što će biti s parkom na Savici.

U subotu je u organizaciji Grada Zagreba održano anketno izjašnjavanje stanovnika o tome jesu li za ili protiv uređenja parka na Savici. Ubrzo nakon prikupljanja glasova, oni su i prebrojani i objavljeno je da je 700 građana podržalo uređenje parka, njih 103 izjasnilo se da je protiv, a 7 listića bilo je nevažeće.

Iz Inicijative Čuvajmo naš park poručili su da te rezultate ne priznaju jer se i tako radi o još jednoj manipulaciji gradonačelnika Bandića, a tu nelegalnu akciju osporavaju.

“Inicijativa Čuvamo naš park prikupljala je potpise za peticiju ‘Protiv predloženog preuređenja parka Trnjanska Savica i za provedbu javnog natječaja za uređenje parka’ te skupila više od 1200 potpisa stanovnika Savice (potvrđeno imenom i prezimenom, adresom i OIB-om ili brojem osobne iskaznice) – 1200 glasova protiv preuređenja parka po sumnjivom planu napravljenom bez javnog natječaja i s puno legalnih dubioza premoćno je više od 700, koliko je skupila Bandićeva anketa, čije je manipulativno pitanje bilo ‘Da li ste za uređenje parka na Savici?”, napisali su u subotu navečer na službenoj Facebook stranici.

Gradonačelnik je prije nekoliko dana rekao da će poštovati volju građana i da neće ništa graditi, ako to oni ne žele. Pitanje je sada, volju kojih građana će poštovati? Onih koji mu “idu uz dlaku” ili onih koji se zalažu za transparentno i legalno uređenje parka.

>>> Bandić skuplja potpise na Savici i može ih iskoristiti za što god želi?

>>> Letjele šake na Savici: Privedena dva muškarca zbog fizičkog obračuna

>>> Provaljuju u zgrade na Savici kako bi podijelili letke ZA izgradnju parka


Komentari