Ovo je najbolji cheesecake u Zagrebu, a njegova autorica otkrila nam je tajnu

Foto: Sitana Omer

Torte i to vrhunski je slastičarski brend u koji već skoro 15 godina Zagrepčani rado odlaze pojesti svoje omiljene kolače. Danas u Zagrebu radi više kavana-slastičarnica pod ovim imenom, a za vas otkrivamo ključ uspjeha Martine Bračić koja je prva shvatila – Zagrebu nedostaje torta od sira!

Njezin cheesecake postao je pravi brend, svi ga jednostavno obožavaju i u popularne Torte i to odlaze upravo zbog ovog proizvoda. Martina Bračić, nekada je radila u Ministarstvu obrane, a danas uspješno plovi u poduzetničkim vodama i mnogobrojim Zagrepčanima, ali i turistima, svakodnevicu čini slađom i ljepšom. Prva je otkrila što Zagrebu nedostaje i upravo zato, njezin slastičarski brend toliko obožavamo i rado posjećujemo.

Martina je 2005. odlučila napraviti veliki karijarni preokret – i dobro da je jer je danas vlasnica uspješnog brenda, koji osim kolača, proizvodi i čokolade. No najprije je krenula sa cheescakeom.

“Bila je to moja procjena da ponudim nešto što nitko drugi nije imao. Dogodila se nekakva mala slastičarska revolucija, a pritom se izgubio klasičan pristup standardnim kolačima. Sada se sve moderniziralo i promijenilo.”

Priznaje da se nije nadala ovakvom uspjehu.

“Ja sam u taj posao išla skroz onako emotivno, bez pretjeranih očekivanja i bez ikakvih potrebnih planova. Razmišljala sam o nekoj maloj romantičnoj slastičarni, a dogodilo se da je to postao veliki posao, velika firma s puno ljudi na pet lokacija. Sve se dogodilo spontano.

Način na koji mi radimo cheesecake nije ništa drugačiji od svega što možete naći na Internetu. Stvar je možda u nekom postupku i načinu pečenja. Kvalitetne namimrnice su jako bitne da kvaliteta bude postojana. Tajnog sastojka nema!

Otkrila nam je i što Zagrepčani najviše vole.

“Jedu Brown tortu i čokoladne torte. Veliki su obožavatelji brown kocki. Sada u zadnje dvije kocke kremaste deserte s maskarponeom i naravno, jako smo popularni po ledenom vjetru.”


Komentari