Opasne dječje igre u Prečkom zabrinjavaju građane

FOTO: Screenshot / Dubravka Boulahia / Prečko moj kvart

Zagrepčanka upozorila svoje sugrađane i ostale stanovnike Prečkog.

Djeca su oduvijek bila radoznala i zantiželjna, pa sukladno tome vole i razne “pustolovine”, ali mnoge od njih mogu biti opasne iako toga djeca nisu svjesna. No, budući da mališani nisu svjesni raznih opasnosti oko sebe, trebali bi ih na to uputiti njihovi roditelji i odgajatelji.

Rasprava o sličnoj temi vodila se krajem svibnja u Španskom, odnosno na društvenim mrežama gdje su građani komentirali skupinu dječaka koja se penjala na krov zgrade. Građanin je tada dobronamjerno upozorio svoje sugrađane, posebno roditelje, kako bi pripazili na svoju djecu jer je takva “bezazlena” igra ujedno i potencijalna opasnost.

>>> (FOTO) Bezazlena igra ili potencijalna opasnost? ‘Što ako dijete padne s krova? Tko će za to odgovarati?’

Slično upozorenje uputili su i stanovnici Prečkog u grupi Prečko moj kvart. Naime, građanka je objavila video djece koja se igraju u razrovanom dijelu kraj ceste gdje trenutno traju radovi. Građani su upozorili na to da njihova igra može postati opasna, a s obzirom na to da se radi o djeci, ona nisu ni svjesna posljedica već na sve gledaju kao puku igru i zabavu.

“Bacaju kamenje na cestu dok auto ide ili ga postave prije pa iz rupe promatraju. Tako već par dana imaju novu zanimaciju na opasnom mjestu, a roditelje baš briga gdje su i šta im rade djeca”, upozorava Zagrepčanka.

Stanovnici ovog zagrebačkog kvarta također su upozorili na to da se djeca lako mogu ozlijediti i postoji opasnost da se nešto uruši, a tko zna što slijedi nakon toga jer bi posljedice mogle biti kobne.

FOTO: Screenshot / Dubravka Boulahia / Prečko moj kvart
FOTO: Screenshot / Dubravka Boulahia / Prečko moj kvart


Komentari