Ogroman problem u kvartu Kajzerica: Kružni tok Remetinečka-Riječka

FOTO: ZaKAJ? Za KAJzericu!

Gorući problemi na Kajzerici s kojima se građanska udruga suočava već mjesecima.

Nakon mjeseci uzaludnog čekanja, piše građanska udruga ZaKAJ? Za KAJzericu!, da gradske vlasti odreagiraju i poduzmu nešto vezano za prometni problem na Kajzerici, odlučili su nadležne podsjetiti na isti.

Prvo su predstavili prometni kolaps koji se redovito događa ispred zapadnog ulaza na Velesajam i na križanju Cimermanove i Dolinarove.

U drugom dijelu osvrnuli su se na kružni tok Remetinečka-Riječka u nadi, kako piše udruga, da će se u ovo predizborno vrijeme pokazati volja da se dela nastavljaju sa serijalom.

>>> Građanska udruga ponovno upozorava gradske vlasti na gorući problem na Kajzerici

FOTO: ZaKAJ? Za KAJzericu!
FOTO: ZaKAJ? Za KAJzericu!

“NASLOVIMA:
– Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet
– novinarima svima –

Poštovani,

veliki prometni problem na Kajzerici je i križanje Remetinečke s Riječkom ulicom. Na tom se mjestu spajaju dvije velike i frekventne prometnice a na nju se nadovezuje i biciklistička staza koja dolazi iz smjera savskog pješačkog mosta.

Problem dodatno stvaraju i parkirani automobili na samom početku pješačkog mosta koji često smanjuju vidljivost biciklistima i vozačima a kako je na tom mjestu i zavoj to jest spoj Cimermanove i Remetinečke ulice, često dolazi do izlijetanja biciklista izravno na kolnik na kojemu nema iscrtane biciklističke staze.

Upravo iz tog razloga gusti automobilski promet na samom križanju treba dodatno i fizički razdvojiti od biciklističkog da manje pažljivi vozači na dva kotača ne mogu izravno skretati sa i prema pješačkom mostu.

Predlažemo da se na tom križanju izgradi rotor sličan onom postojećem u nastavku Remetinečke ulice (na ulazu kod Zrinjevca) a da se za bicikliste izradi poseban pravac prema pješačkom mostu i savskom nasipu

Apeliramo na Grad da što hitnije riješi ovaj problem jer su i pješaci i biciklisti ugroženi na tom mjestu i često dolazi do prometnih nezgoda.

Unaprijed Hvala!

Građanska udruga
ZaKAJ? Za KAJzericu!” stoji u njihovom priopćenju.


Komentari