OGROMAN PROBLEM U GAJNICAMA: Susjedi razljutili majku s malom bebom u šetnji (FOTO)

U ovoj je ulici u Gajnicama ovakvo parkiranje nedozvoljeno, no stanovnici su se na to oglušili, što je zabilježila ogorčena majka Željka.

Naime, auti smetaju i na pješačkom prijelazu, ali i na cesti, što čini šetnju s bebom u kolicima još opasnijom. Na fotografijama je vidljivo da ovako natrpana ulica nije opasna samo za pješake, već i za vozače.

Željka je pritom naglasila da su im, budući da su već zauzeli cestu, mogli barem ostaviti dio za pješake.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Nadležna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, uz prethodnu suglasnost policijske uprave, može odobriti zauzimanje dijela nogostupa (ogradama, stolovima i stolicama, štandovima, kioscima i sl.) pod uvjetom da se time ne smanjuje preglednost i da je za nesmetan i siguran prolaz pješaka ostavljena površina nogostupa širine najmanje 1,6 m. – ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA, Članak 36.[/box]

“Ali cek.. buduci da nije 1 auto u pitanju nego 10-20.. gdje bi ti ljudi trebali parkirat?? Osim toga ako je nesto dopusteno, onda nema potrebe za znakom.. tek ak je zabranjeno, zar ne? A i kad bi parkirali na cestu s obje strane, kako bi auti prolazili? I jos nesto, dal je stvarno ovo jedini put kojim mozes setat? Jer gnc su fkt veliki kvart, a mjesta za parking nema.. u svakom slucaju uvijek ce neko naci nesto za zalit se.. tako da ne moras stavljat na fb i skupljat jeftino lajkove.. vec se obrati nadleznim ustanovama i institucijama za takve stvari i probleme.. nadalje, da vozis auto i nemas gdje parkirat nego bas tu u toj ulici i na pjeskackom.. dal bi stavljala ove slike na fb ili bi te bas bolila briga za to?” odgovorio joj je Jure.

S njime se složio i Martin koji smatra da je “današnjim modernim mamama sve teško” te nadodao da je u Gajnicama uvijek problem parkinga, no da se s time treba pomiriti.

“Situacija nije od jučer, ne vidim gdje je problem prijeći na drugu stranu i nastaviti šetnju”, smatra Martin.

Jasenka pak smatra ije samo kršenje propisa nego i totalna nekultura te da se po tome vidi kakav je tko čovjek.

Komentari

Komentari

loading...