Odgovor iz Holdinga: Evo kada slijedi sanacija podvožnjaka na Škorpikovoj

FOTO: Hrvoje Prpić / GAJNICE jučer danas sutra

Višegodišnji problem u Gajnicama.

Grmljavinsko nevrijeme u utorak 29. kolovoza uzelo je maha, a zbog jake kiše bile su potopljene ulice i prometnice. U središtu događaja ponovno je bio zapadni dio grada koji je više ličio na Divlji zapad i satima nakon što je nevrijeme završilo, a svezahvaljujući, kako kažu građani, “savršeno napravljenoj odvodnji”.

Naime, podvožnjak u Škorpikovoj na križanju s Alejom Bologne, koji je još uvijek u fazi projektiranja, bio je doslovno potopljen, a prometovanje podvožnjakom bilo je taj dan onemogućeno i četiri sata nakon vremena. Na terenu su bili vatrogasci koji su imali pune ruke posla s ispumpavanjem veće količine vode koja je napadala.

Kao što je to bio slučaj i ostalih godina, odvodnja je ponovno zakazala i nije mogla povući toliko vode, što je dobrano naljutilo Gajničane jer se ovaj problem uzastopno ponavlja sa svakim nevremenom.

Ovaj podvožnjak je već postala totalna sprdačina da se u roku 4h od nevremena još njime ne može proći nego se mora ići na Vrapče gdje se, naravno, kolone stvaraju. Tu nisu krivi vatrogasci niti druge intervetne službe. Tu ste vi krivi skupa s gradom koji ste zatvorili mali podvožnjak i koji nam punite uši dada bit će malo podvožnjak u nastavku Medpotokija malo u nastavku Gospodske. Ovog puta ću se samo zaustaviti na tom podvožnjaku, ali ima još puno stvari za koje nikako da se pokrenete iz tih svojih politickih fotelja“, prokomentirao je stanovnik Gajnica.


Njemu i mnogima nije jasnu zašto se u promet ne pusti mali pothodnik ne pusti u promet sa semaforima makar i u jednom smjeru.

Mali pothodnik za vrijeme dok se moglo proći i bila poplava mogu i dva auta proći naknap, što bi opet olakšalo u ovakvim situacijama. A i sam taj podvožnjak ne može više ni gutat promet u špicama kad ljudi idu na posao i s posla. Tako da u svakom slučaju je to sve veći problem“, istaknuli su Gajničani u kvartovskim grupama na društvenim mrežama.

škorpikova 2

I HNS-ov gradski zastupnik Tomislav Stojak prokomentirao je situaciju.

Upravo intervencija zagrebačkih vatrogasaca u podvožnjaku na Škorpikovoj! Svaka čast dečkima ali do ovoga nije niti smjelo doći kada bi gradska vlast i gradonačelnik konačno počeli raditi svoj posao! Ovako, godinama ista priča, stalno se upozorava, a ništa se ne radi. A posljedice tog nerada svi osjećamo!” istaknuo je Stojak i priložio fotografije.

Kandidat zagrebačkog SDP-a Dominik Etlinger također je ukazao na probleme u zapadnom dijelu grada.

Svaka jača kiša potopi dobar dio Zagreba, a najveći problemi su na zapadu grada, posebno u Škorpikovoj i Trgu Ivana Kukuljevića u Španskom. Ovo je nedopustivo i nenormalno! Pozivam Milana Bandića i nadležne gradske urede i službe da konačno prestanu ignorirati situaciju i saniraju uzroke ovih problema“, kazao je na društvenim mrežama.

>>> (FOTO) Poplavljeno Špansko i Gajnice: ‘Zapadni dio grada je infrastrukturalno zapušten i svaki put je isto’

FOTO: Hrvoje Prpić / GAJNICE jučer danas sutra
FOTO: Hrvoje Prpić / GAJNICE jučer danas sutra

Obratili Zagrebačkom Holdingu, odnosno Vodoopskrbi i odvodnji vezano uz sanaciju podvožnjaka koji već godinama muči Gajničane. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

Problem odvodnje podvožnjaka na križanju Škorpikove ulice i Aleje Bologna ne može se riješiti bez izgradnje javnog kanala odgovarajućeg profila i kapaciteta, u neposrednoj blizini, koji bi mogao preuzeti vršnu količinu oborina iz podvožnjaka.

Kako je izgradnja javnog kanala odgovarajućeg kapaciteta na Huzjanovoj ulici u programu ViO-a za razdoblje 2017-2018. ovaj Ured će poduzeti potrebne aktivnosti kako bi se pripremila tehnička dokumentacija, ishodile potrebne dozvole za prilagodbu i spajanje odvodnje podvožnjaka na projektirani javni kanal u Huzjanovoj, odmah po njegovoj izgradnji“, stoji u odgovoru Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Komentari

loading...