Odabrali Zagrepčani: Evo koji zagrebački kvart je najbolji, a koji najgori

FOTO: Ivan Klindić

Koji kvart vi smatrate najboljim i zašto?

Odlučili smo među Zagrepčanima istražiti koji kvart smatraju najboljim, a koji najlošijim za život. Naravno, svakom je njegov kvart najbolji i najljepši pa se tako svega  našlo na popisu. No, kakav je rezultat ovog zanimljivog glasanja?

Knežija, Sloboština, Lanište i Trnje dobili su po jedan glas, dok su se Dubrava, Ravnice i Gajnice okitili s dvije zvijezdice i tako su se našli na trećem mjestu ove ljestvice.

“Ravnice. Blizu su 3 državna i 1 privatni vrtić, škola, puno sportskih sadržaja, park Maksimir, grad je relativno blizu a opet ima i zelenila, zgrade su solidne i nema onih groznih velikih nebodera, tu je vau park s agilitijem za pse itd. Djeca se druže i igraju se pred kućom, nekako je fino i domaće, mi zadovoljni.” opisala je jedna Ravničanka.

Drugo mjesto jednoglasno je odnijelo Zapruđe, dok su uvjerljivu pobjedu odnijeli – Špansko i Malešnica.

“Špansko i Malešnica su prepuni pasa i klinaca i parkova. Doduše i vrtići su zato pretrpani. Ali npr. oko mene su zgrade u krug i i unutar svake je dječji park i livada. između zgrada su livade za pse i parkić… na Kukuljevićevom trgu je jedno od većih dječjih igrališta uz kafiće, poštu, banke, dm, bipu, knjižnicu itd… super mi je jer je sve do ovih rubnih novih zgrada sve puno zelenila.” pohvalila je jedna mama ove kvartove.

Najlošijim kvartom naša ekipa smatra Lanište, a kao glavni nedostatak ovog kvarta ističu lošu prometnu povezanost s centrom grada.

“Postoji taj jedan bus za Glavni koji vikendom i blagdanima vozi svake prijestupne, a do tramvaja ima barem 15 minuta hoda ako ste na drugom dijelu kvarta. Osim toga, postoji samo jedan vrtić za sve okolne kvartove”, kazao nam je jedan Zagrepčanin koji je svojevremno živio na Laništu.

Naši sugovornici na listu loših kvartova plasirali su još Remetinec zbog loših stanova i Jakuševec zbog miomirisa s odlagališta otpada.

Koji kvart vi smatrate najboljim i zašto? Pišite nam na [email protected] ili u inbox Facebook stranice portala.


Komentari