Neviđeni apsurd: U Srednjacima najprije postavili pa skinuli aparate za naplatu parkinga, a stanovnici nemaju pojma koja će ih zona dopasti

Postavljanje aparata 17.7.2019. Foto: Damir Bedenko / Facebook

U Zagrebu se besplatno parkirno mjesto cijeni više nego išta, najbolje to znaju vlasnici limenih ljubimaca koji nemaju privilegiju osiguranog parkinga uz zgradu u kojoj žive. Iako stalno upozoravaju gradske valsti na ovaj problem, čini se kako se po tom pitanju gotovo ništa ne poduzima.

Najgore je u naseljima koja su građena sredinom prošlog stoljeća kad je automobil bio luksuz pa se nije razmišljalo da bi parking jednom mogao postati problem.

Svjedoče tomu stanovnici Srednjaka i Gredica na čijim su parkinzima prije nekoliko dana počeli nicati aparati za naplatu parkinga, da bi isti pod okriljem noći bili uklonjani.

Postavljanje aparata 17.7.2019.
Foto: Damir Bedenko / Facebook

Odluka o naplati parkinga nije na mjesnom odboru, već gradu. No Vijeće Mjesnog odbora Horvati-Srednjaci izglasalo je na 21. sjednici održanoj 15.12.2018. naplatu parkinga druge zone sa 5 glasova ZA, 3 protiv i 1 suzdržanim.


Kako smatraju stanovnici, naplata parkinga od 7 do 18 sati nije dobro rješenje jer je većina ljudi tada na poslu pa parkinzi nisu pretrpani. Ovako se samo puni gradska blagajna napisali su u peticiji.

“Odluka Gradske vlasti o uvođenju Parkirališne zone s naplatom parkiranja od 07.00-18.00 sati na Srednjacima i Gredicama ne rješava problem nedostatka parkirališnih mjesta. Obrazloženje: u vremenu u kojem Zagrebparking namjerava naplaćivati parkiranje većina stanara je na poslu i ima dovoljno slobodnih parkirališnih mjesta. Problem sa slobodnim parkirališnim mjestima nastaje kada se većina stanara vrati s posla, a to je od 17.00 sati nadalje. Dakle, Gradske vlasti s ovakvim vremenom naplate ne rješavaju problem nedostatka slobodnih parkirališnih mjesta već naprosto pune Gradsku kasu što je neprihvatljivo. Ovom peticijom tražimo od Gradskih vlasti da obustave uvođenje Parkirališne zone s naplatom parkiranja na Srednjacima i Gredicama koja je u tijeku, a dok ne riješe nedostatak parkirališnih mjesta na Srednjacima i Gredicama”, glasi tekst peticije koju je do sada potipsalo 406 ljudi.

Ipak, unatrag dva dana došlo je do promjene. Sa parkinga u naseljima odjednom je uklonjeno više aparata za naplatu. Iz zagreb parkinga rekli su im da još nije definiran početak naplate parkinga.

Uklonjen aparat, 19.7.2019.
Foto: Nikolina Karapetrić

Komentari

loading...