NEMA MJESTA ZA SVE: Djeca u novoj školi predavanja slušaju u zbornici i na podu dvorane

FOTO: Davor Visnjic/PIXSELL

Stanovnici Vrbana III komentirali su prije godine novu školu OŠ Alojzija Stepinca riječima ‘najljepša, ali najneobičnija”.

Ona je, naime, trebala rasteretiti “staru školu” i omogućiti učenicama da idu na nastavu bliže svojim kućama, no, iste godine kada je škola izgrađena, Grad je napravio propust i roditelje do kraja kolovoza zaboravio objavijestiti da od početka rujna svoje klince moraju voditi u školu na novu adresu, a sada za sve zagrebačke mališane s Vrbana u novoj školi nema mjesta.

Osim da predmete slušaju u učionicama, predavanja se održavaju u zbornici, na podu dvorane ili u ostalim prostorijama škole. Roditelji kažu da je to stvar čiste matematike.

Naime, učenika je 650, a škola je izgrađena za njih 480. Nastava se u jednoj od najmodernijih i najnovijih škola u gradu održava u dvije smjene, a od sljedeće godine, ukoliko se ne nađe adekvatno rješenje koje će podrazumijevati najam dodatnih prostorija u blizini škole, djeca će na nastavu ići i u trećoj smjeni.

Pročelnik ureda Ivica Lovrić je pak prije dvije godine, kada je govorio o školama koje će se izgraditi u gradu, najavio da je cilj Gradskog ureda za obrazovanje da u roku od pet godina sve škole rade u samo jednoj smjeni.

Neke od njih, kao što je ona u Odri, već su gotove, ostaje samo pitanje hoće li se i u njima za tri godine otkriti krucijalni problemi kao u Vrbanima, gdje su roditelji iz svog džepa financirali elaborat, samo kako bi doznali da je napravljeno više od 60 pogrešaka kod gradnje škole. Osim što nemaju mjesta u učionicama, učenici imaju i dvoranu u kojoj se golovi ne mogu pričvrstiti pa ni sama prostorija ne može biti osigurana, piše vecernji.hr.


Komentari