NAPOKON KANALIZACIJA! U Ježdovcu se jutros krenulo s radovima (FOTO)

Zagreb.hr

Izgradnja sabirnog kanala Ježdovec u punom je zamahu, a na snazi je i posebna pometna regulacija.

Pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić otvorio je radove na izgradnji sabirnog kanala Ježdovec koji su započeli na križanju Puškarićeve i Ježdovečke ulice.

“Ovo je značajna investicija za zapadni dio grada. Radovi obuhvaćaju izgradnju sabirnog kanala u ukupnoj dužini 5 400 metara sa 150 kućnih priključaka, a vrijednost radova je oko 11 milijuna kuna,”, rekao je pročelnik Bilić, stoji na službenim stranicama.

Zagreb,hr
Zagreb,hr

Paralelno s izgradnjom ići će i s priključenjem, pa pozvali građane da podnesu zahtjeve za priključenja kako bismo regulirali taj dio s ugovorima, istaknula je voditeljica Vodoopskrbe i odvodnje Štefica Mihalic.

Zagreb.hr
Zagreb.hr

Također je dodala kako će druge dvije faze izgradnje kanalizacijskih mreža, duge 18 i 14 kilometara, obuhvatiti i Ježdovec i Lučko tako da će se taj dio naselja u potpunosti priključiti na kanalizaciju, a sve zajedno prema centralnom uređaju za pročišćavanje. Zadovoljstvo početkom radova izrazio je i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb zapad Željko Fiolić koji je naglasio važnost projekta za građane Ježdovca i Lučkog.

Na snazi je posebna regulacija prometa

Zbog izvođenja radova izgradnje sabirnog kanala, Ježdovečka ulica na dijelu od Puškarićeve do kućnog broja 17 (ulaz u parkirališni prostor Aerodroma Lučko) do nedjelje 27. 03. 2016. do 20,00 sati, bit će zatvorena za sav promet.

Obilazni pravac za vrijeme izvođenja navedenih radova bit će:

●Puškarićeva – Gornjostupnička – Svetonedjeljska – Kerestinečka – Ježdovečka i obratno.

Sugrađane iz gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada upozoravaju na moguće poteškoće u prometu te mole za strpljenje i razumjevanje.

Komentari