Najljepša priča koju ćete danas pročitati: Boysi uz neočekivanu pomoć djece iz kvarta napravili predivan grb voljenom klubu!

FOTO: Facebook

U najljepše slike koje krase lice i naličje našeg grada zasigurno spadaju murali zagrebačkim miljenicima, Dinamu. Nema kvarta koji barem jedan zid nije posvetio hrvatskom prvaku, pokazujući im na taj način bezuvjetnu ljubav u pobjedi i u porazu.

Među novijima koji su u posljednje vrijeme nikli u Zagrebu je jedan koji krasi školsko igralište na Vukomerecu. Vukomerečki Boysi odlučili su svojem klubu napraviti jedan veliki grb, a priča koja se u konačnici razvila tog dana kada se grb radio, naprosto je predivna.

“Prije pola godine, u ožujku kada je Dinamo igrao u svom prvom europskom proljeću nakon 50 godina, odlučili smo, ponešeni tom atmosferom napraviti neki grafit. Izbor je za početak i vježbu pao na malu trafostanicu, a taj smo projekt ubrzo ostvarili. Nakon toga smo dugo razmišljali o malo većem projektu, no zapelo je na dozvolama i nepostojanju pogodnih zidova na dobrim lokacijama. Prije nekoliko tjedana nam je sinula ideja da po uzoru na veliki Dinamov grb u Dugavama i drugim sličnim primjerima, napravimo i mi grb na školskom igralištu usred kvarta. S dozvolom ovog puta nije bilo problema, ravnatelj je to brzo odobrio i mogli smo krenuti u akciju čim vremenska prognoza dozvoli. Dodatna motivacija nam je bila i ovoljetna akcija grafitiranja Zagreba u kojoj je nastalo i/ili se još rade, sigurno više od stotinu grafita vezanih uz Dinamo”, kazali su nam iz BBB-a Vukomerec.

Foto: Facebook

Priča je uskoro dobila drugu dimenziju…

No, baš kao i svaka priča koja kreće iz čiste ljubavi, tako je i ova, ubrzo nakon što je krenula, dobila jednu novu dimenziju kvartovskog zajedništva. Naime, dečkima su se ubrzo pridružila i djeca iz kvarta, koji nisu krili oduševljenje muralom u nastajanju.

“Sama radna akcija krenula je tog dana u 8 ujutro. Počelo je nas nekoliko, a kasnije su nam se  pridružila brojna entuzijastična djeca iz kvarta, čiju pomoć stvarno nismo očekivali. Jedna od najljepših slika tog dana bila mi je vidjeti osmijeh djece,  koji su se čak i natjecali tko će uspjeti ugrabiti kist. I uz neočekivano veliku pomoć, bojanje grba protegnulo se do večernjih sati, što nije bio problem uz odličnu atmosferu upotpunjenu pjesmom. Na kraju smo sve proslavili malom bakljadom. Presudila je ljubav prema Dinamu i našem voljenom gradu Zagrebu, a grafit je napravljen kako bi se potaknulo mlađe naraštaje da se čim više bave sportom, da znaju što je ispravno te da čim više budu na igralištu, maknu se od računala i izađu van”, pričaju nam Boysi.

FOTO: Facebook

Ova divna priča još je jedan od dokaza kako Dinamo i ljubav prema zagrebačkom klubu spajaju generacije te vjerujemo da ovo nije zadnja ovakva priča, a dečkima koji su pokrenuli lavinu divnih emocija zbog ovog projekta, želimo samo reći – svaka vam čast!


Komentari