Maršanići u borbi za svoju zemlju: ‘Iz službi nam prijete, a Bandić uopće ne zna što se događa’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Slučaj obitelji Maršanić daleko je od rješenog i situacija je potpuno neizvjesna. Jutros je Mladen Maršanić u društvu sestre Mirjane Kos i opunomoćenika Gorana Husića u Gradsku upravu predao podnesak i pismo gradonačelniku Milanu Bandiću u kojem mu kronološki objašnjavaju cijelu situaciju.

“Napisali smo mu kako su izgledale ove 23 godine, s obzirom na to da ga njegove službe nisu dovoljno informirale te je već nekoliko puta rekao krive činjenice, primjerice govori krivu veličinu sporne kvadrature, dakle izbrifiran je loše ili oni nemaju pojma o kojem predmetu se zapravo radi. Nek’ pripaze malo koje pravne zastupnike angažiraju jer očito nisu iole upoznati s predmetom. Rješenje staro već pola godine dokazuje tko je vlasnik, te da je Grad bespravno sagradio okretište”, objasnio je odvjetnik Huskić te dodao kako službe očito štite sebe pred gradonačelnikom.

Slučaj okretište Prečko: Grad je ponudio otkup zemljišta, no Maršanići su odbili

Spomenuo je i kako se odvijao sastanak u srijedu.

“Sve skupa je trajalo tri minute jer čim sam spomenuo kako sam pročelnika Lasića dan prije obavijestio da ćemo taj dan ući u posjed, gradonačelnik me zamolio da izađem te suradnicima rekao što im ide.”

Sporna ograda koju su Maršanići podignuli, a komunalci skinuli konačno je pronađena, te obitelj mora platiti skladištenje na što će se žaliti.

“Što se tiče ZET-a, njihov odvjetnik je rekao da ne može platiti najam jer su oni uknjižili okretište u svoj temeljni kapital. Bespravno su u posjedu i moraju platiti najam. Službe parcijalno koriste zakone – pozivaju se na one koji im idu u korist, a druge ignoriraju – kaže opunomoćenik obitelji koja je digla javnost na noge.

“Čini mi se da Grad želi poslati poruku svim građanima koji su u postupku povratka da odustanu od toga upravo na našem primjeru. Doživjeli smo i prijetnje od strane ZET-a kako smo ugrozili živote građana, da će protiv nas dignuti kaznenu prijavu, pa da će se Grad upisati kao vlasnik u gruntovnicu, kako je to moguće”, pita se Maršanić i dodaje kako mu prijetnje s visokih položaja teško padaju, a sestra Mirjana kroz suze kaže kako nije očekivala da će se slučaj odvijati ovako dugo i na ovako prljav način.

“Danas smo ovdje da upozorimo kako mali čovjek nema što svoje tražiti. Nećemo stati. Počeli smo s povratkom i idemo dalje.”

Iduća „borba“ najavljena je za tjedan dana. Maršanići se nadaju da će Bandić do onda biti upoznat sa svim segmentima njihovog slučaja, prenosi Večernji list. 


Komentari