LOME SE KOPLJA ZBOG PARKINGA: Stanovnici Španskog dobili kazne, smatraju da ih netko namjerno prijavljuje (FOTO)

ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO

Stanovnici Španskog pobunili se zbog parkinga.

Cijelu debatu započeo je Tomica objavom fotografija u Facebook grupi “ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO”.

“Molim dotičnog policajca (isti rukopis i br. znacke) koji mi u tjedan dana 2 put napise kaznu, da sam parkiran na kolniku, da dodje oko 11 navecer kad je sve puno pa da mi stručno pokaze di da ja to parkiram, a da nisam na kolniku”, napisao je Tomica i naglasio kako je riječ o ulici Vilima Korajca.

spansko-parking

14516470_10209646841143828_4196456707522795014_n

Parking im zadaje glavobolje

Ogorčena je i Sandra koja kaže da su uzeli pola parkirnog mjesta, stoga ne mogu više nigdje parkirati, a uredno im daju kazne. Neki od njih smatraju da je u pitanju osoba koja namjerno prijavljuje.

Uz to, Nataša tvrdi da žalbe ne pomažu jer je platila već dvije kazne, a prometni redar dolazi u kasnim satima; parkirala je u 2:15, a kaznu dobila u 2:30 ujutro.

Marko je objasnio da je jasna zabrana da se ne smije parkirati na kolnik ili na zelenu površinu. Drugi im pak preporučuju da nađu parking malo dalje od ulaza koji je označen crtama, tako da, smatra Ivan, kazni više neće biti.

Neki građani pitali su koje bi onda bilo rješenje, “proglasiti zonu zabranjenom za pisati kazne”?

Razvila se ozbiljna rasprava

“Rješenje bi bilo kad se ne bi pogodovalo investitoru i kad bi se lokacijskom dozvolom odredio smisleni broj parkirnih mjesta. Ne može se graditi stambeno-poslovni kompleks od 4 zgrade u nizu, a osigurati parking za svega trećinu“, kazao je jedan sudionik u žustroj raspravi.

Jedni pak smatraju da im se ovim kaznama nameću kupovine garažnih parkirališta.

“A tko će platiti to zemljište? Probajte izračunati koliko bi to trebalo površine da npr. svaki stan ima osigurano jedno besplatno parking mjesto na JAVNOJ površini u ulici. Mislim da je broj parkinih mjesta u garaži sasvim dovoljan: Kao što sam napisao gore, ne bi me čudilo da se ovim kažnjavanjem možda forsira kupnja ogromnog broja neprodanih parkirnih mjesta u garažama“,

Stanovnici napominju da su cijene “lude totalno”, a cijela je rasprava razljutila je i Melkiora koji je ostavio ironičan komentar: “Kad ste se useljavali u tu zgradu jeste li pitali gdje će te se parkirati, gdje je vaše parkirno mjesto ili garaža. Najlakše je automobil ostaviti neka smeta prometu. Tko ima automobil treba se i brinuti za njega. Tko ne može neka koristi ZET.

Neki stanovnici ne shvaćaju u čemu je problem jer auti na cesti na fotografiji ne smetaju prometu, pored bočno parkiranih auta sa svake strane ima mjesta za dvije prometne trake, samo što nije iscrtano, samim time su na cesti, no jako su široki i smatraju da se tamo mogao napraviti dodatni parking.

Parking stvara probleme i u drugim dijelovima

Bilo kako bilo, problem parkinga gorući je na mnogim lokacijama u gradu.

Nas najviše brine što oko brojnih bolnica i sličnih ustanova također nedostaje parkirnih mjesta dok se cijene u obližnjim garažama penju.

 


Komentari