Konačno se uređuje tržnica u Španskom: Uz nadstrešnicu dolazi još novosti

Screenshot: Tržnice grada Zagreba

Čini se da će tržnica u Španskom konačno dobiti ono što građani već jako dugo čekaju. Grad Zagreb raspisao je natječaj za izvođenje građevinskih radova, nakon kojih bi ta tržnica trebala dobiti dugo željenu nadstrešnicu.

Tržnica u Španskom već više od 10 godina traži od grada da postavi nadstrešnicu koja bi osigurala zaštitu prodavača, proizvoda i kupaca od sunca i padalina. Iako je grad prije nekoliko godina pokrenuo projekt obnove nekoliko tržnica, malo su ‘zaboravili’ na Špansko, jedinu tržnicu čije su uređenje tražili sami građani.

Sada su očito odlučili popraviti tu pogrešku. Javna nabava vrijedna je 4,5 milijuna kuna, a osim čelične nadstrešnice, donijet će Španskom još nekoliko novotarija.

Tako će tržnica dobiti i LED rasvjetu, novi pod i terasu te uzemljenje i sustav zaštite od munje. Postavit će se i suvremeni protupožarni sprinkler sustav za koji će biti potrebno ugraditi i novi vodoopskrbni priključak.

Kao još jednu protupožarnu mjeru, sagradit će se i potpuno novi prilaz tržnici za vatrogasna vozila iz Ulice Antuna Šoljana s njene jugozapadne strane.


Komentari