Klinka iz ‘Vukija’: ‘Odrastanje u kvartu obilježila je igra gumi-gumi u najljepšoj Koparskoj ulici’

Pexels.com

Sjećanja iz Vukomerca.

Vukomerec je kvart na samoj periferiji Peščenice, taman na granici s Dubravom, kojega odlikuju kuće u nizu, osnovna škola, šumica i livada.

Povijest Vukomerca seže još u davnine kada je bio cijeli obučen u livade i močvare.

Vukomerec je obogaćen za jednu pravu shopping meku istoka Zagreba – City Centar One East – gdje susjedi, ali i ostatak grada ide u nabavku hrane, odjeće te malih i velikih kućanskih aparata. Osim toga, u neposrednoj blizini kvarta nalaze se i Emmezta, kao i Dechatlon gdje susjedi mogu urediti svoje domove i vježbati na spravama.

Odrastanje u Vukomercu obilježilo mi je igranje gumi gumija u najljepšoj ulici u kvartu – mojoj ulici – Koparskoj. Sjećam se i sada strahova kada bih sama prolazila mračnu šumicu navečer, kao i druženje s prijateljima u parkiću i improviziranom „bircu“ Zeus sa biljarskim stolom.

Danas svojom ulicom šećem svoga mezimca Charlija koji obožava provoditi vrijeme u šumici. Mnogo se toga i promijenilo; parkić je dobio novo ruhom, a mjesto gdje sam s društvom iz razreda igrala biljar danas je kopiraonica. Nekadašnji Mlinar danas je Konzum, a kvartovske birtije trude se postati fancy kafići iako im to ne uspijeva.

Iako se Vuki, kako ga stanovnici iz milja zovu, izvana puno promijenio te dobio mnogo dodatnog sadržaja, u srži je ostao dobar, stari i mirni kvart skrojen za mlade obitelji i umirovljenike.


Komentari