JOŠ DVA KVARTA DOBIVAJU MLJEKOMAT: Doznajte gdje stižu ovaj tjedan

facebook

Farme muznih krava OPG Josip Mužinić iz Donje Zeline pustiti će u pogon dva nova mljekomata. Otvorenje prvoga održati će se u srijedu u 11:30 na na adresi Echrlihova bb, Sopot, a drugo u 12,30 sati na adresi Hribarov prilaz bb (ispred oktogona), Dugave, Zagreb.

Zadruga Proizvodi sela uz pomoć Projekta direktne prodaje dnevno svježeg sirovog mlijeka i mliječnih proizvoda kroz mljekomate i siromate došla je do velikog broja građana pa se tako njihovi proizvodi osim u Zagrebu mogu pronaći u Zaprešiću i Velikoj Gorici.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]U Zagrebu se do sada nalazilo desetak mljekomata koji rade svaki dan, kako vikendom tako i praznicima od 5 do 22 sata.[/box]

Mlijeko izravno s farme stiže do kupaca i radi se o pravom nepasteriziranom mlijeku koje u mljekomatu ne smije stajati dulje od 24 sata, a prednost mu je ta što se ne ulijeva u tetrapak pa je kao takvo bez dodataka.

Proučite li cijene mlijeka, vidjet ćete da se u trgovinama kreću (op.a. po litri) od 4,19 kuna do 6,99 kuna. Tako u Konzumu Dukatovo svježe mlijeko košta 5,99 kn. U Billi se litra Meggleovog mlijeka može pronaći za 4,19 kuna. Iako je cijena svježeg domaćeg prirodnog mlijeka u mljekomatu šest kuna po litri, vrijedi za njega izdvojiti svaku lipu.


Komentari