OGORČENI STANOVNICI JEŽDOVCA: Nakon rekonstrukcije ulice neće dobiti nogostup?

Zagreb.hr

Stanovnici Ježdovečke ulice obaviješteni su da nakon postavljene kanalizacijerekonstrukcije ulice neće dobiti nogostup, a on im je, TVRDE, neophodan.

Prije tri mjeseca stanovnici Ježdovečke ulice u naselju Lučko konačno su dočekali početke radova izgradnje kanalizacije. Međutim, tu je njihovo zadovoljstvo došlo kraju jer se po završetku rekonstrukcije sada razrovane ulice, kažu, neće postaviti nogostup, što im je apsolutno neprihvatljivo, piše zagrebancija.com.

Anamarija svakodnevno prolazi tom rutom i izrazila je izrazitu ogorčenost zbog ovakve situacije.

” Nevjerovatno, Ježdovečka ulica je jedna od važnijih i vrlo prometnih lokacija. Povezuje ovaj dio s Jankomirom i ostalim dijelovima grada”, kaže naša sugovornica i dodaje kako kamioni i automobili tamo voze preko 100 na sat.

U blizini je i škola, a dvoje je smrtno stradalo

U blizini ove frekventne lokacije nalazi se i škola, stoga je ne postavljanje nogometa još veći apsurd.

“Trenutno ne vozi autobusa koji mi je osobno najbolji  i najbrže dođem do grada. Nepojmljivo mi je da rade toliko dugo prijeko potrebnu kanalizaciju i onda ne postave nogostup, a škola je toliko blizu”, kazala je ogorčeno djevojka i spomenula kako su lani upravo na toj lokaciji poginula dva mladića.

“Lako je sada po ljeti kada se vidi tko hoda po cesti, problem je kada su noći hladnije i kada se magla spusti.  Uvijek sam izbjegavala automobile kada bih prolazila tom stazom”, kaže Anamarija.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad, Dražen Hrkač, tek je nedavno saznao za ovaj problem. On, kako kaže, tek mora provjeriti o čemu se tu radi, ali ako Grad nije stavio projektiranje nogostupa u svoj plan i program, stavit će ga oni kao Vijeće, i to u svoj prvi rebalans proračuna. Hoće li sve ostati na obećanjima, pokazat će vrijeme.

 


Komentari