JESTE LI SE KAD PROŠETALI PORED OVE KUĆE? Netko na njoj sunča svoje biljke

Twitter

Jednom kad nabavite biljku, nema natrag. Tražite još i još sve dok se njima ne zatrpate. Najbolje to dokazuje primjer jedne kuće na Črnomercu.

Danas je u inbox naše Facebook stranice stigla jedna neobična fotografija. Naime, čitatelj Josip Barišić poslao nam je fotografiju kuće na čijem krovu netko drži biljke. I to ne samo čuvarkuće nego, kako se može vidjeti, i druge otporne biljke. Gotovo pola krova zatrpano je teglama.

Josip Barišić

Vrt je najprije postao hit na društvenim mrežama nakon fotografija koje je objavio Zagrepčanin Andro Anić.


Kuća se nalazi na samom križanju Ilice i Zagrebačke ceste, nedaleko od stare ciglane, okružena modernim zgradama.

Na prvu ga ne biste ni primijetili, kuća je s Ilice obrasla zelenilom, a sa Zagrebačke prvo što vidite je fasada s koje otpadaju komadi i grafit Živog zida. Ipak, ako je pogledate iz malo daljega, na jednom dijelu krova na razini prvog kata, primijetit ćete gomilu lončanica s cvijećem koje su posložene tako gusto da je teško zamisliti da se netko može provlačiti između njih da bi ih zalio.

Iako kuća djeluje napušteno, o cvijeću očigledno netko vodi brigu. Lončanice s cvijećem se ne nalaze samo na krovu, već i na prozorima prvoga kata, načičkane na prozorskim daskama, a neke čak i vise s prednjih i bočnih prozora. Na jednom prozoru društvo im pravi zahrđala satelitska antena.

Nekoliko lončanica nalazi se i u malenom dvorištu. Da nije cvijeća, nikad ne biste pomislili da tamo netko živi, a to nas je još više navelo da se zapitamo tko zalijeva to cvijeće i kako.


Komentari