NOVOST NA JARUNU: Promjena koja će se dogoditi prvi put od otvaranja (FOTO)

commons.wikimedia.org

Zbog velikih međunarodnih natjecanja, betonski „ležeći“ policajci uklanjaju se s Jaruna.

Po prvi puta, od kada je otvoren za uporabu, Športsko rekreativni centar Jarun, zahvaljujući velikim naporima i idejnim rješenjima Ureda za prostorno uređenje te Ureda za sport Grada Zagreba u suradnji s rekreativnim i profesionalnim sportašima (više od 4000 u stalnom korištenju ovog dijela glavnog grada), dobit će novi izgled. I to s ciljem da svi neometano koriste sadržaje i infrastrukturu Jaruna. Ove izmjene, koje će poduprijeti neometani trenažni postupak sportaša, ali i uživanje u sadržajima Jaruna ostalih građana, u prvom se redu odnose na uklanjanje betonskih ležećih policajaca.

IMG_5999

Do sada upravo zbog ovih ležećih policajaca, točnije usporivača prometa, Jarun nije mogao biti domaćinom međunarodnih natjecanja. Betonski usporivači prometa posebno su opasni za bicikliste koji uglavnom voze u grupama, no zahvaljujući Gradu Zagrebu od sada oni više neće biti na Jarunu – najavio je danas u Zagrebu na održanoj konferenciji za novinare Dorijan Pavliša, predsjednik Hrvatskog triatlonskog saveza.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Danas Jarun koristi svakodnevno i do 300 rekreativnih i profesionalnih sportaša, među kojima je veliki broj i zagrebačkih triatlonaca, željnih neometanog treninga bez bojazni od padova i ozljeda na jarunskom asfaltu.[/box]

Prvi korak prema prenamijeni

Uklanjanje ovih betonskih prepreka kao prvog koraka k prenamijeni Jaruna u kvalitetnog domaćina sportskih manifestacija prema međunarodnim pravilima, pomoći će brojnim zagrebačkim sportašima, posebice i triatloncima da se u cijelosti i kvalitetno posvete svojim treninzima. Veliki je to korak naprijed u suradnji s Gradom Zagrebom, ali i s Upravom športsko-rekreativnog centra, a na zadovoljstvo svih koji se u različite namjene koriste Jarunom – ocijenio je Gordan Zelenika, predsjednik Zagrebačkog triatlonskog saveza.

jarun-sport1

Projekt izmjene Jaruna podržavaju Sportski savez Grada Zagreba, Zagrebački biciklističi savez, Hrvatski biciklistički savez, Zagrebački i Hrvatski koturaljkaški savez.
Prvo međunarodno natjecanje koje će ugostiti Jarun uz nove sadržaje i prometna pravila bit će Europski Juniorski kup u triatlonu 18.rujna ove godine, u organizaciji Hrvatskog i Zagrebačkog triatlon saveza.

Na Jarun stiže jedno od najvećih sportskih događanja

Zagreb će 18. rujna postati domaćinom jednog od najvećeg sportskog događanja u ovoj godini, a Jarun mjesto odvijanja festivala triatlona. Dolazi nam više od 400 sportaša iz cijele Europe, a drago nam je da će upravo Jarun biti borilište za ovo natjecanje, s preinakama koje su bile prijeko potrebne da bi se međunarodna natjecanja mogla odvijati u ovom dijelu glavnog grada – otkrila je Nataša Preis Bedenik, glavna tajnica Hrvatskog triatlonskog saveza i članica Organizacijskog odbora ETU Juniorskog kupa Zagreb 2016. Dodala je i kako se Europski juniorski kup, velika sportska priredba Sportskog saveza grada Zagreba, odvija pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića.

Tritatlon je danas najbrže rastući sport na svijetu, a u Hrvatskoj se ovim multidisciplinarnim sportom bavi više od tisuću rekrativaca, ali i profesionalnih sportaša.

 


Komentari