IZUZETNO FREKVENTNO OKRETIŠTE uskoro očekuju bitne promjene

Facebook

 Članovi platforme 1POSTOZAGRAD slali su zamolbe i apelirali na stanje u kojem se nalazi Savski most.

Naime, neosporna je činjenjenica kako u tom izuzetno frekventnom dijelu grada nedostaje javni toalet, pumpa s pitkom vodom i klupe. Stoga su članovi platfome zatražili minimalno šest klupa, dok su za postavljenje montažnog javnog WC-a predložili prazni uređeni plato pokraj stepenica za Jadranski most, a pumpa s besplatnom pitkom vodom stajala na zelenoj površini uz javni sat pokraj Savskog mosta.

Inicijativu za promjenama pokrenuli su ovaj mjesec i ostvarili pomak:

“Slijedom naše inicijative i zahvaljujući Radio Sljeme HRT, na lokaciji su okupljeni predstavnici relevatnih gradskih ureda i dogovoreni su konktetni koraci prema mogućem rješenju problema.

12183999_446424102211325_6707087540793314112_o

Gradskim službama poslali su i konkretnije prijedloge mogućih lokacija za traženu komunalnu opremu, a što će se razmotriti s obzirom na pravilnike (npr. klupe ne mogu biti 120cm od tramvajske linije, nužna odobrenja policije, pristup servisnog vozila za montažni javni wc itd.)

“Prostor okretišta kod Savskog mosta jedan je od najfrekventijih zagrebačkih terminala, a koji nikad nije adekvatno uređen pa tako nema ni najosnovniju komunalnu opremu. Do nekog budućeg javnog natječaja za cjelokupno rješenje te izuzetno bitne točke za grad, svakako su moguća mala, ali značajna poboljšanja koja ovom inicijativom zagovaramo.

Prostor današnjeg okretišta kod Savskog mosta, mogući budući Savski trg, ne samo povijesno mjesto izlaska Zagreba na Savu, već i danas najživlja točna na zagrebačkim obalama. Ta izrazito bitna točka u gradu, s tako velikim brojem korisnika, svakako zaslužuje da se opremi barem minimalnom komunalnom opremom koju sad nema.”, poručili su inicijatori ove ideje.

Građani oduševljeni ovim potezom

Marija živi u Lučkom i svakodnevno prolazi okretištem za ove poteze ima samo riječi hvale. “Preko petnaest godina ovdje svakodnevno prolazim i stanje je kaotično. Stari i mladi traže svoje mjesto na rubu ograde, o WC-u da ne pričam.”, poručila je i nadodala kako je presretna jer se napokon nešto pokrenulo po tom pitanju.

Tomislav i Ankica su pozdravili ovu inicijativu i rekli kako bi bilo dobro oživjeti i druga frekventna mjesta. “To su prioriteti koji su godinama zapostavljeni i mjesta gdje su nužne kakve takve promjene . Kaj nam trebaju fontane ili ne znam kaj? Ovo nam treba na svakom okretištu”, poručila je Ankica.

 


Komentari