IZLOŽBA, RADIONICE I PROJEKCIJE: Noć muzeja u Moduloru

Cekate (Centar za kulturu Tresnjevka) i ove godine uljučuje se u 17. Noć muzeja programom galerije Modulor, zadnjeg petka u mjesecu, 27. 1. od 18 sati.

Program su kreirali za susjede, ali i sve one koji će se tog petka sa udaljenijih dijelova grada zaputiti prema Centru u potrazi za dobrim izložbama.

U galeriji nam se predstavlja Odsjek za medijski dizajn Sveučilišta Sjever iz Koprivnice kroz izložbu studenata, a uz to smo za znatiželjne pripremili čak četiri  radionice koje vode njihovi studenti.  Uz to, u dvorani ćete moći pogledati i projekcije radova studenata (fotografije, filmovi, radio-drama…)

Radovi predstavljeni na izložbi nastali su na kolegijima koje vode profesori Igor Kuduz, Simon Bogojević Narath, Dubravko Kuhta, Winton Afrić, Niko Mihaljević, Andro Giunio i Iva-Matija Bitanga. Radovi su iz područja grafičkog dizajna, multimedije, fotografije, ilustracije, i scenografije.


Program u Noći muzeja u Cekateu traje od 18 do 23 sata. Adresa: Park Stara Tresnjevka 1, Zagreb

Detaljan program:

  • 18:00 Otvorenje izložbe u galeriji i projekcije filmova u dvorani i foajeu (kroz cijelu večer)
  • 18:30 Scenografska radionica: radionicu će voditi  Lucija Gudek, studentica 3.godine, a na njoj će se zajedno s polaznicima izrađivati scenografija za predstavu Alisa u zemlji čudesa. Maketa će se izraditi od kartona, papira, plastelina.
  • 18:30 Radionica uveza; radionicu će voditi Monika Matak, nekadašnja studentica Sveučilišta sjever, te će uz njeno vodstvo polaznici izraditi i uvezati katalog izložbe koju otvaramo u Noći muzeja. Uz pomoć rezalice, igle, papira i uz visoke doze kreativnosti naučit će se najosnovnija tehnika uveza.
  • 19:00 Radionica kaligrafije; radionicu će voditi Leo Kirinčić, student 1. godine. Polaznici će uz pomoć voditelja isprobati kinesku vještinu ispisivanja slova tušem na papiru. Kist, pisanje, slikanje, sve u jednom.
  • 19:00 Fotografska radionica; voditelj radionice je Filip Reberski, student 1. godine, a tema radionice kadriranje. Pridružite se i naučite osnove kadriranja a možda i još ponešto o fotografiji.

Dobro nam došli u Noć zabave, istraživanja, kulture i druženja!

>>>KRAJ SIJEČNJA REZERVIRAN ZA ‘NOĆ MUZEJA’: Uživajte u događanjima na čak 42 lokacije u Zagrebu!

>>>‘STARI ZAGREB OD VUGLA DO VUGLA’: Holding građanima sprema iznenađenje za ‘Noć muzeja’

Komentari