Inicijativa urodila plodom: Park u Središću ostaje, proširit će ga i urediti

Nakon dugogodišnjeg truda Udruge građana „Glog“ Središće da ukažu na nelogičnost produženja Stonske ulice preko postojećeg parka planiranog Generalnim urbanistickim planom, nakon puno poslanih dopisa i sastanaka s predstavnicima lokalne vlasti, te nakon skupljene peticije podrške od većine stanovnika Središća, gradonačelnik Milan Bandić odazvao se javnom pozivu ove godine te je u petak 5. srpnja posjetio novozagrebačko naselje Središće.

Tom prigodom se u ležernoj atmosferi i druženje uz kavu obratio okupljenim stanovnicima naselja te prenio informaciju da je upravo uložio amandman Gradskoj skupštini da se očuva park u Stonskoj ulici te da se planski proširi i dopuni dodatnim sadržajima, javljaju iz Udruge građana „Glog“ Središće.

Udruga građana „Glog“ Središće je još 2012.godine pa onda i 2017.godine u sklopu javne rasprave izmjena i dopuna GUP-a pisala i tražila prenamjenu predmetne čestice gdje je predviđena glavna gradska prometnica u zelenu površinu, a nakon toga su i u svibnju 2018. godine organizirali potpisivanje peticije za očuvanje parka u Stonskoj ulici, koju je potpisalo 2234 građana i građanki. Peticijom su građani tražili da se sačuva postojeći park i dječje igralište, odnosno da se Stonska ulica ne produžuje prema sjeveru u smjeru ulice Damira Tomljanovića-Gavrana, prema ucrtanom planu glavne gradske prometnice s 4 trake u GUP-u.

Jučerašnjim dolaskom gradonačelnik Bandić potvrdio je da će se park sačuvati, proširiti sadržajima za djecu, obogatiti malonogometnim igralištem, klupama i šetnicom uz postavljanje spomenika poginulim braniteljima Središća čime bi ova lokacija postala i središnji trg naselja.


Komentari