Inicijativa ‘Čuvajmo naš park’ predala 1206 potpisa protiv Bandićevog plana uređenja

FOTO: Facebook

Oni nisu protiv uređenja parka, ali su protiv predloženog rješenja za uređenje istog.

“Čak 1206 potpisa peticije ‘Protiv predloženog preuređenja parka Trnjanska Savica i za provedbu javnog natječaja za uređenje parka’, kao i listu prijedloga stanovnika Savice kako da se preuredi taj dio naselja Inicijativa Čuvamo naš park uručila je jutros oko 10 sati uredu gradonačelnika Milana Bandića. U obraćanju medijima ispred Poglavarstva objavljeni su i dokazi kako je Bandićeva subotnja anketa bila i lažirana!

Peticija koju su građani potpisivali proteklih dana sadržava potpise 1206 stanovnika Savice koji su dali svoj glas ZA uređenje parka i protiv plana nasilno nametnutog od strane Grada. Također, prikupljene su i predane u Grad želje stanovnika kojim sadržajima i na koji način da se preuredi park.

Članovi Inicijative istaknuli su svoj primarni cilj, a to je uređenje parka prema potrebama i željama stanovnika Savice, uz pomoć kojih bi se prošla javna rasprava i komunikacija sa strukom i Gradom nakon čega bi se pokrenuo javni natječaj za uređenje ove zelene površine.

Članovi Inicijative podjelili su s medijima i dokaze o lažiranju subotnje ankete! Gradonačelnik Bandić zajamčio je da će u anketi pravo glasa imati samo građani s prebivalištem na području MO Trnjanska Savica, a pregledom samo jedne potpisne liste pronađeno je čak 5 osoba koji nemaju prebivalište na navedenom području! Unatoč konkretnom popisu ulica koji su imali Bandićevi provoditelji ankete prihvaćali su i pribrajali glasove osoba s adresa koje nisu obuhvaćene pravilnikom osmišljenim u uredu gradonačelnika, tako da je na popisu glasača bilo ljudi iz Starog Trnja ili čak Borovja.

Podsjećamo, anketa čije je pitanje bilo “Da li ste za uređenje parka na Savici” isplanirana je, organizirana, provedena i nadgledana od strane ureda gradonačelnika. Osim što je nelegalna i nelegitimna te sadrži zbunjujuće pitanje anketa je, za kraj, i lažirana, i to dosta aljkavo i nemarno.

Inicijativa Čuvamo naš park zahtijeva službeno uvažavanje predanih potpisa i prijedloga, hitan prestanak radova u parku te očitovanje gradonačelnika po pitanju izraženih mišljenja stanovnika Savice I lažirane ankete”, stoji u


Komentari