HOROR U UTRINAMA! Došli u dječji park i na podu zatekli – OVO! (FOTO)

Stanari zagrebačkog kvarta Utrine šetajući u blizini dječjeg parka, zatekli su jeziv prizor i sve objavili na društvenim mrežama.

I dok je uživala u bezbrižnoj šetnji Utrinama, dolazak u dječji park ova će Zagrepčanka sigurno dugo pamtiti. Naime, na podu je zatekla: zmiju. Fotografiju životinje koja kod većina izaziva veliki strah, podijelila je u grupi Zakaj volim Zagreb .

13428470_1230212780330826_4715699697274380790_n
Facebook/Zakaj volim Zagreb

U kratkom vremenskom periodu fotografija je izazvala pravu raspravu među građanima koji su se složili kako iako je riječ o neugodnom prizoru, ova zmija ne predstavlja opasnost za ljude.

”Sljepić? Ne volim ovakve prizore, ali mi je žao kad odu među ljude, jer neće dobro završiti.”, jedan je od komentara na fotografiju, dok drugi tvrde kako ipak nije riječ o sljepiću: ”Smuk je ovako velik kad naraste. Nema šare (koliko vidim) pa nije otrovnica. Sljepići su puno manji. Iako, da, slika je mutna.”, tvrdi jedna Zagrepčanka.

U Zgrebu ima i otrovnica

Zmije se ne nalaze isključivo u poljima i šumama izvan velikih gradova. Može ih se naći i u samom središtu Zagreba. Zbog širenja grada u podsljemensku zonu kuće se doslovno grade na njihovom staništu. Ima ih i u centru, na Jarunu, uz Savu čak i u najvećem zagrebačkom parku Maksimir. Maksimirske bjelouške zadržavaju se u blizini jezera. Hrane se ribom, vodozemcima i ličinkama vodozemaca. U drugim dijelovima Zagreba ima i opasnih otrovnica, piše dnevnik.hr.

>>> NIMALO UGODAN PRIZOR: Šetao Maksimirom i naišao na zmiju, evo kako reagirati ako ih vidite (FOTO)


Komentari