Građanska udruga ponovno upozorava gradske vlasti na gorući problem na Kajzerici

FOTO: ZaKAJ? Za KAJzericu / Facebook

Gradskoj vlasti i medijima poslati dopis.

Nakon mjeseci uzaludnog čekanja, piše građanska udruga ZaKAJ? Za KAJzericu!, da gradske vlasti odreagiraju i poduzmu nešto vezano za prometni kolaps koji se redovito događa ispred zapadnog ulaza na Velesajam i na križanju Cimermanove i Dolinarove, odlučili su još jednom posjetiti odgovorne, kao i novinare, na ovaj problem.

FOTO: ZaKAJ? Za KAJzericu / Facebook
FOTO: ZaKAJ? Za KAJzericu / Facebook

Sukladno tome poslali su dopis:

Poštovani,

obzirom da od listopada nismo dobili nikakav odgovor na naš dopis, upit za gorući problem na Kajzerici šaljemo ponovno, po četvrti puta u šest mjeseci.

Na križanju ulica Cimermanove i Dolinarove svakodnevno se u nekoliko navrata, a pogotovo u popodnevnim satima stvaraju neopisive gužve i redovito nastaje prometni kaos. Gužve nastaju isključivo zbog povećanog ulaska vozila prema Velesajmu a prometna Cimermanova upravo na tom mjestu izlazi iz oštrog zavoja te je nepregledna.
Preglednost smanjuju i brojni automobili koji su često parkirani sa svih strana predmetnog raskrižja.

Na predmetnom križanju nalazi se i Zapadni ulaz u Zagrebački Velesajam te ulaz u kompleks NK Lokomotiva kao i ulaz u kompleks KK Cedevita. Na Istočnoj strani Ulice Radoslava Cimermana, gdje se i nalaze navedeni kompleksi, na potezu od Ulice Jozsefa Antalla, do Avenije Dubrovnik uopće ne postoji nogostup (potez od nekih 600m), ali niti označeni pješački prijelaz.

Javna rasvjeta po noći ne svijetli već nekoliko godina a i nedostaje barem nekoliko stupova s dodatnom rasvjetom.

Od grada hitno tražimo:

1. Izmještanje ulaza na Velesajam barem 50 metara istočnije kako se prilikom ulaska i stajanja na rampi vozila ne bi zadržavala na samom raskrižju.
2. Izgradnja rotora ili barem instalacija semafora sa horizontalnom signalizacijom kako bi se koliko toliko izbjegla stvaranja tri ili četiri paralelne trake u navedenim terminima
3. Postavljanje zebre kako bi se pješacima omogućio pristup navedenim sadržajima. Kako se ne može iscrtati pješački prijelaz jer s obje strane ceste ne postoji nogostup mišljenja smo da je nužno izgraditi i nogostup sa istočne strane Cimermaove ulice od Dolinarove do avenije
Apeliramo na Grad da što hitnije riješi ovaj problem. Samo je pitanje trenutka kada će u ovim prometnim uvjetima netko stradati, a vjerujem da nitko ne želi da se to dogodi.

Unaprijed Hvala!” stoji u priopćenju građanske udruge.


Komentari