Gajničanin pohvalio tete na placu zbog jedne obične, a opet tako velike geste

FOTO: Sebastijan Cunjac / GAJNICE jučer danas sutra

Ova gesta ne bi nikako smjela biti iznenađenje.

U dućanima nas često obraduju nasmijane, ljubazne tete koje nam odmah poprave dan svojom uslugom i toplim osmijehom. Međutim, ima i onih manje dragih, namrgođenih teta kojima su osmijeh i pristojnost nepoznanica.

Nažalost, mnoge od njih, iako im pristojnost nije jača strana, pozornost ne obraćaju ni na osnovne higijenske navike u dućanu poput, primjerice, prodavačica koje ne peru ruke, a prstima diraju razne namirnice, od sira do salame, nakon čega se obrišu u papir ili ostatke skidaju prstima, o čemu su svjedočili stanovnici Gajnica.

Naime, jednog je Gajničanina žena poslala da kupi kore, stoga je otišao na plac. Kada je zamolio prodavačicu za kore, ona ga je zamolila da se strpi kako bi oprala ruke jer ga ne može, kako je kazala, poslužiti budući da prodaje jaja pa nije u redu da dira svježe kore.

“Svaka čast tetama jer mi je već pun k…c da mi po dućanima, Konzumima (čast izuzecima) prstima diraju salame, sir, ližu prste kojima uzimaju vrećice u koje mi stavljaju voće, meso… Svaka čast, tete!” poručio je kupac.

FOTO: Sebastijan Cunjac / GAJNICE jučer danas sutra
FOTO: Sebastijan Cunjac / GAJNICE jučer danas sutra

Kroz slične situacije prolazili su i drugi građani. Naime, Zoranu je u jednom dućanu prodavačica salamu skidala prstima.

“Ja lijepo naručio od svake salame iz škrinje po 10 deka i sve joj ostavio na pultu, lijepo sam joj objasnio zašto, da mi nema kaj salamu s prstima dirati i pokupio se van. Red je red. Pogotovo naveće prije zatvaranja, peru pod, pult, preslaguju robu, a onda mi meso sa prstima daje. Nikad ni jedna nije ruke oprala, samo u papir obrisala. Promatrajte ih malo dok poslužuju. A iza njih na zidu uputstvo kako ruke dezinficirati”, ispričao je Zoran.

Neki su Gajničani čak okrivili i same građane jer, kako tvrde, “svojom šutnjom dozvoljavaju ovakve stvari”, na što im se obratila građanka koja je i sama prodavačica i koja je ustvrdila da su krivi upravo – prodavači.

“Trgovac sam više od 30 godina i valjda imaš toliko u glavi da znaš šta je u redu, a šta ne… Ja se sjetim šta sam sve morala napraviti dok nije bilo kupaca (čistila, prala deterđentom, nosila smeće) i nije mi palo na pamet da rukama diram hranu. Za to postoje hvataljke! Kad se netko zarazi salmonelom ili nekom drugom beštijom, onda će im biti važno da se drži pravilne higijene”, kazala je Irena, ustvrdivši da je žalosno da se mora uopće upozoravati na osnovne higijenske navike.


Komentari