(FOTO) Zagrebački vatrogasci vratili su se iz Dalmacije: ‘Svatko može računati na nas u bilo kojem trenutku!’

FOTO: DVD Prečko / Facebook

Ovi hrabri momci pravi su ponos Zagreba i Prečkog, a spremni su, kažu, pomoći kolegama u Dalmaciji kad god je to potrebno.

Zagrebački vatrogasci, prema zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske, krenuli su 2. kolovoza u pomoć kolegama u Dalmaciji koji se i dalje bore s nizom novih požara na hrvatskoj obali. Vatrogasne snage iz Zagreba stavljene su na raspolaganje Vatrogasnom Zapovjedniku Šibensko-kninske županije.

Prije dva tjedna njihova lokacija djelovanja bili su požari oko Dugobaba, gdje su na intervenciji koja je trajala 23 sata gasili požare otvorenog prostora uz pomoć kanadera.

Sve skupa 25 vatrogasaca, od čega je 20 dobrovoljnih, i 6 vozila iz Vatrogasne zajednice grada Zagreba otišlo je u Kistanje kako bi pomogli u gašenju novih požara, a vratili su se u nedjelju 6. kolovoza.

Zajedno s kolegama iz Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, na zasluženi odmor vratila su se i tri člana DVD-a Prečko.

Ovi hrabri momci pravi su ponos Zagreba i Prečkog, a spremni su, kažu, pomoći kolegama u Dalmaciji kad god je to potrebno, a dokaz tomu je da su mnogi žrtvovali i godišnje odmore i vrijeme s obitelji, što je istaknuo i sam zapovjednik DVD-a Prečkog Dario Dodig.

Ja kao zapovjednik osjećam se ponosno što su moji dečki odradili posao i još jednom pokazali da svatko može na nas računati u svakom trenutku. U razgovoru sa predsjednikom društva Vladimirom Crnićem i Zdenkom Jakšićem, koji su odradili dislokaciju, saznao sam da su uvjeti bili teški i teren neprohodan uz već ove nenormalne temperature i koji žulj na nozi.

No, uspjeli su uspješno odraditi ovu dislokaciju. Dečki su zaslužili sad odmor sa obitelji i u dobrom hladu. Do sljedećeg puta mi zagrebački vatrogasci smo spremni!” zaključuje Dario Dodig.

prečko 5


Komentari