(FOTO) Vrbani: Radnici ogradili park i nastavljaju sa sječom stabala, stanari zgroženi

Facebook / Tomislav Stojak

Jučer su u zagrebačkom kvartu Vrbani radnici došli posjeći stabla zbog gradilišta. Stanovnici su ih u tome pokušali blokirati. Radi se o parku s autohtonim topolama i vrbama, jedinom preostalom u kvartu koji se uništava radi gradnje vrtića čiji je investitor Grad, piše Index.

Stanovnici su jutros uspjeli blokirati daljnje rušenje, no ono se očito ipak nastavilo.

Kako doznaje Index, voditelj gradilišta stanovnicima i dalje odbija dati bilo kakvu informaciju tvrdeći da njih to nema što zanimati. Čitateljica napominje kako je rušenje drveća započelo 10. srpnja i nastavilo se jučer, no tek je danas ploča donesena na gradilište. Na njoj je naveden današnji datum prijave početka građenja.

Građani su jučer pozvali policiju koja je napravila uviđaj i naredila radnicima da ograde gradilište.

Stanovnica Vrbana dodaju da su na rubu parcele tri ogromna stabla koja radnici žele ukloniti i ostaviti samo drvored koji neće davati ni hlad, ni kisik.

“Drveće je posječeno, a oni tek danas postavljaju zaštitnu ogradu”, rekla nam je čitateljica. Stanovnici se pitaju je li sve prema propisima i protokolima i sumnjaju da su ih htjeli iznenaditi preko noći u vrijeme godišnjih odmora kako bi se minimizirao otpor. Kako tvrde, radnici jučer nisu imali papire, kao ni ogradu oko gradilišta i tablu o radovima.


Komentari