(FOTO) Predivna gesta oduševila Zagrepčane: ‘Najveći bravo! Ima još ljudi među nama!’

FOTO: Tamara Terzija / ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO

Geste koje vraćaju vjeru u ljude.

Ovaj grad ima veliko, humano srce, a njegovi dobročinitelji su ti koji nesretnim sugrađanima pomažu da prebrode još jedan tmuran dan.  Osnovne ljudske potrebe nešto je što mnogima i danas nedostaje. Nemaju topli obrok, pitku vodu, krov nad glavom… No, Zagreb je ponovno pokazao svoje najljepše lice, potkrijepljeno hvale vrijednom, nesebičnom gestom građana.

Naime, na kvaki pekarne Luigi na placu u Španskom djelatnice su višak proizvoda koji je ostao taj dan ostavile u vrećicama kako bi, umjesto da bude bačen, pomogao potrebitima i onima kojima je i tek korica kruha pravo bogatstvo.

Zagrepčani su oduševljeno reagirali na humanu gestu, pohvalili su ideju i djelatnice, a najsretniji su jer, kako kažu, “među nama još ima ljudi” kada se čovjek uistinu može nazvati čovjekom.

Građani su kazali da su djelatnice pekarne Luigi u Prečkom i Španskom omiljene u kvartovima zbog svoje ljubaznosti, ali i humanih gesta poput ove, što upravo ovu pekarnu čini omiljenom. Također, često, kažu Zagrepčani, uz kupljeni proizvod djelatnice dodaju još jedan.

Stanovnici Prečkog i Španskog ujedno su podsjetili da to isto rade poneke privatne pekare i manji dućani, no složili su se da bi ovako trebali postupati i drugi kako bismo pomogli potrebitima.

FOTO: Tamara Terzija / ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO
FOTO: Tamara Terzija / ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO

Komentari

Komentari

loading...