(FOTO) Pogledajte najbolje grafite i murale koji krase Ribnjak

U sklopu ovogodišnjeg programa projekt Art park pretvorio je sive pošarane zidove parka Ribnjak u umjetnička platna kojima su se poslužili gosti iz Argentine, Amerike, Portugala, Engleske, Srbije te Hrvatske čime su stvorili jedinstvenu street art galeriju na otvorenome. Šetnja Ribnjakom zbog toga je postala ljepša i šarenija!

Svoju ljetnu priču Art park je sredinom lipnja preselio na novu umjetničku adresu – zagrebački park Ribnjak čime je centar grada dobio novu lokaciju za sve ljubitelje ulične umjetnosti.

Radovi jedanaest hrvatskih umjetnika obilježili su privremeni postav galerije na otvorenome dok su u sklopu proširenog umjetničkog programa Art parka sivi betonski zidovi na Ribnjaku postali inspiracija za oslikavanje umjetnicima iz Hrvatske i cijelog svijeta.

U Zagrebu su tako svoj trag ostavili Anthony Brooks iz Chicaga, Cazer iz Londona, Nomen iz Lisabona, Utopia iz Sao Paula, More than words iz Dortmunda te Prizmu čija je serija uličnih radova s oštrom porukom Fuck Wars! obišla svijet.

Hrvatske su umjetnike predvodili Lunar, Smack, Poster, Chez, Kismo, Tilto One i Kruno Thorn dok su poseban estetski doprinos street art galeriji dale ženske snage. Jana Danilović iz Beograda i Klarxy iz Zagreba među prvima su ovo ljeto gostovale u Art parku, a pridružile su im se Hana Tintor i Artikal 31, također iz Zagreba te Fio Silva iz daleke Argentine.


Komentari