(FOTO) ‘Milan Banderas Betonjeras’: Ogorčeni stanovnici Sigeta danas spremaju novi prosvjed

FOTO: Facebook / Siget

Nastavlja se zagrebačka bitka za Siget.

Stanovnici Sigeta u utorak 22. kolovoza održali su mirni prosvjed uz poruku i transparent “Ovo nije legograd, ovo je Zagreb” budući da se već dva mjeseca bore da se na njihovoj livadi ne izgradi trgovački i poslovni centar. No, nakon što nadležni nisu obratili pažnju na njihov apel, odlučili su održati novi prosvjed u petak 25. kolovoza u 19 sati u Sortinoj ulici, iza Avenue Malla, kako bi pokazali otpor devastaciji i betonizaciji kvarta te rušenju Botaničkog vrta u Novom Zagrebu.

Pozvali su građane da se skupe u što većem broju, a pripremili su i nove transparente.

‘Rekli su nam da trabunjamo gluposti’

“Otvorilo se novo gradilište u Sortinoj, unutar ograde Brodarskog instituta. Lokacijska dozvola je izdana prošli tjedan, a zatražena je na zahtjev društva Brodarski institut d.o.o. iz Zagreba, Avenija V. Holjevca 20, zastupanog po društvu Castrum nekretnine d.o.o. iz Zagreba, Bednjanska 8,

Zanimljivo u cijeloj priči je činjenica na koju smo upozorili prije mjesec dana , da su Castrum nekretnine d.o.o. (direktor Vlado Leko) ušle na mala vrata u Brodarski institut i da je pitanje vremena kada će Brodarski nestati s ovih prostora i na njegovom mjestu niknuti nekakva kockasta nebuloza.Inače kao što znate , Castrum nekretnine d.o.o. imaju ulogu projektanta i investitora kod izgradnje Poslovnog kompleksa i trgovačkog centra na livadi u Sigetu, a znamo iz priloženog dokumenta da su uknjižili založno pravo nad nekretninama koje se nalaze na čestici koja je u vlasništvu Brodarskog instituta (onih pet kućica,čiji stanari vode sud već 12 godina).

Gospođa Sanja Cvjetko Jerković- pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada je u razgovoru s nama na Radio Sljemenu izjavila kako je Institut pod zaštitom i kako trabunjamo gluposti.

Pa kako Uprava i Nadzorni odbor ustanove koja je pod zaštitom i u vlasništvu Države, kojom upravljaju tri Ministarstva (MORH,Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Ministarstvo gospodarstva), može ulaziti u poslove s privatnim tvrtkama i investitorima bez dozvole Premijera i Ministara koji ne ogovaraju na pisma upozerenja djelatnika instituta već duže vrijeme…..ili je Vlada dala prešutno dozvolu za totalno uništenje Brodarskog!?” stoji u opisu na Facebook stranici događaja.


Komentari