(FOTO) Dani ponosa i slave: Nevjerojatne fotografije dočeka hrvatskih vojnika u Gajnicama nakon ‘Oluje’

FOTO: Anto Stjepanovic / Zakaj volim Zagreb

Pripadnici 101. brigade Hrvatske vojske.

Na današnji dan slavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, kada je operacija “Oluja” izborila samostalnost Republike Hrvatske.

Tih se dana u grupi Zakaj volim Zagreb prisjetio i Anto, koji je sa svojim sugrađanima podijelio fotografije iz 1995. godine kada su građani, od obitelji, susjeda i prijatelja, u Gajnicama dočekali pripadnike 101. brigade Hrvatske vojske Zagreb-Susedgrad.

Hrvatski vojnici veličanstveno su dočekani, a Zagrepčani se i danas sjećaju nezaboravnih dana ponosa i slave. Grlili su svoju djecu, žene, prijatelje, susjede i sugrađane koji su ih dočekali ponosni i sretni što ih opet vide.

Sjećam se, srca su nam lupala sto na sat, nismo mogli dočekati da dođu“, prisjetila se Božica, a Šime je ustvrdio da “zajedništvo živimo svaki dan”.

Ovi borci u najtežim su trenucima imali jedino vjeru i nadu, žrtvujući svoje živote za nas, za domovinu. Njihova srčanost i hrabrost bila je jača od bilokakvog oružja protivnika.

U sjećanjima se vraća i nevjerica i slom trenutka kada iz prijatelja osoba postane neprijatelj, kada se susjed pretvori u potpunog stranca, kada ne poznajete više nijednu emociju osim tuge i straha, a suze su već odavno presušile.

No, uzdignuli smo se jači i veći, srcem nadmoćniji… Hvala vam na svemu, vi ste naši istinski heroji!


Komentari