(FOTO) Ako već grad neće, građani hoće: Odlična inicijativa Zapruđanaca u dječjem parku

FOTO: Edita Amersek / Zapruđanci
Ujedinjeni građani uredili dječji park.

Sve se može kad se male ruke slože, a to su dokazali stanovnici Zapruđa.

Naime, kako je istaknula građanka Estera, koja je uz objavu priložila i fotografije, građani sigurno imaju doma puno polovnih igračaka koje skupljaju prašinu i rade nered, a u parku, kažu, služe svrsi, i razvesele djecu koja se u njemu igraju, stoga je građane pozvala da se pridruže realizaciji plemenite ideje dijeljenja igračaka koje više ne upotrebljavaju.

Ideja je polako i sigurno počela s realizacijom. Nadodala je kako se nada da će igračke ovdje biti i sve ostale dane te da će se naći još igračaka za zajedničku igru u parku, jer ipak, kako zaključuje Zagrepčanka, sve je ljepše kad se dijeli.

FOTO: Edita Amersek / Zapruđanci
FOTO: Edita Amersek / Zapruđanci

Stanovnici Zapruđa izrazili su oduševljenje oko inicijative, no nadaju se da “bahati klinci neće doći i sve to potrgati ili pobacati”, budući da je, kako ističu, kućica s fotografije već bila uništavana.

Međutim, problem u dječjem parku nisu bile samo igračke koje jedan dio građana rado dijeli kako bi se djeca igrala, dok ih druga djeca nerijetko unište. Naime, u parku ima puno smeća, uništavaju se ljuljačke, košare za ljuljanje, a kućica je, kaže Sanja, bila devastirana do te mjere da bi ona, kaže, osobno postavila kameru na drvo.

“Dok god neki ne nauče da su to naše stvari koje svi moramo dijeliti, dotad će ova vaša kutijica s igračkama biti samo jedan kamenčić na kojem će se netko iživljavati”, kazala je građanka i poželjela svojim sugrađanima sreću u realizaciji ideje.

No, Esteru i njezine sugrađane nisu pokolebale potencijalne neugodne situacije, naprotiv, očistili su pješčanik u dječjem vrtiću od opušaka i psećeg i mačjeg izmeta, počupali travu, pokupili grančice i lišće, stoga je sada spreman za bezbrižnu dječju igru! Trebala su im, kaže, samo dva jutra.

FOTO: Edita Amersek / Zapruđanci
FOTO: Edita Amersek / Zapruđanci

“Nekad smo tu provodili ljeta i klinci se super zabavljaju, a mi možemo u miru sjesti. Nadam se da će obnoviti ovaj parkić”, kazala je Renata.

Sugrađani su pohvalili stanovnike Zapruđa koji su realizirali ovu ideju i, unatoč tome što sam grad ne reagira, pokazali su da se sve može kad se male ruke slože!


Komentari