Ferenščica već DVA TJEDNA bez tople vode

zagreb.hr

Iz HEP-a tvrde kako će radovi završiti do 15 .rujna.

Vodu prvo stave u lonac, a kada se ugrije na štednjaku, pretoče je u lavor koji potom stave na “štokrl” u kadi. Kupanje traje nešto dulje, no jedino je tako moguće za stanare s Ferenščice gdje su u tijeku radovi na vrelovodu zbog kojih nemaju tople vode. Kako kažu, baš kao u srednjem vijeku, i tako već tri tjedna. A morat će se strpjeti još toliko, jer će radovi trajati sve do rujna, piše Večernji list.

”Već smo zreli za ludnicu, ali što je, tu je. Izdržat ćemo, no nadamo se da su to napokon zadnji radovi, jer nam pod prozorom kopaju već treći put u posljednje tri godine ”, rekla je Romana Eibl, stanarka sbroja 51 u ulici Ferenščica I te napomenula kako je ipak najteže roditeljima s malom djecom.

U HEP Toplinarstvu objasnili su da se radi na zamjeni stare stanice u kojoj se voda zagrijavala plinom.


”Nakon završetka radova, građani će biti spojeni izravno na Toplanu čime će dobiti stabilniju isporuku. Znamo da je nezgodno ostati bez tople vode, no budući da to možemo raditi jedino ljeti, moramo zamoliti građane za razumijevanje”, rekli su u HEP Toplinarstvu te napomenuli da radovi moraju biti završeni do 15. rujna kada počinje razdoblje spremnosti za novu sezonu grijanja.

Komentari

loading...
-->