Ekspolozija automobila u Dugavama je podmetnuta: Meta je bio policajac?

Snimio: Bruno Konjevic / CROPIX

U ponedjeljak je u zagrebačkim Dugavama eksplodirao Mercedes, navodno, zbog tehničkog kvara, ali kako je danas priopćila policija, radi se o podmetnutom eksplozivu, piše Večernji.hr.

“Obavljenim očevidom utvrđeno je da je na vozilo nepoznati počinitelj postavio improviziranu eksplozivnu napravu kojom ga je oštetio te je isključena prvotna mogućnost da se radi o tehničkom kvaru vozila”, navela je zagrebačka policija za 24 sata.

Neslužbeno se doznaje kako se radi o improviziranoj napravi u kojoj je bilo više stotina grama vojnog eksploziva, a vozilo, koje je u vlasništvu 58-godišnjakinje, koristi njezin 30-godišnji sin policajac.

“Mercedes glasi na njegovu majku. Ona ima dozvolu za parkiranje na mjestu za invalide i smije parkirati na tome mjestu”, rekli su susjedi za 24 sata.

Portal doznaje kako je spomenuti policajac zaposlen u Upravi za posebne poslove sigurnosti (UPPS) koji rade na osiguranju objekata i štite, uglavnom, visoke dužnosnike. Iz MUP-a nisu potvrdili je li policajac kojemu su oštetili prednji dio Mercedesa štitio nekoga i je li napad povezan s njegovim poslom te je li prijavio prijetnje.

Podsjećamo, u eksploziji su bila oštećena još tri okolna automobila zagrebačćkih oznaka, Renault Megane u vlasništvu poduzeća iz Zagreba, Toyota Auris u vlasništvu 51-godišnjakinje i VW Polo u vlasništvu 77-godišnjaka. Materijalna šteta još nije utvrđena.

Vatrogasci su odmah stigli na mjesto događaja te su potvrdili kako nije bilo potrebe za gašenjem.


Komentari